19-04-2021

Σχεδιάζει η Apple το λανσάρισμα της «δεύτερης γενιάς» του iPhone SE;

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του 4ιντσου iPhone SE κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα 10 κινητά που είναι πιο ακριβά από το iPhone X (εικόνες)

Τη σχετική αναφορά έκανε η εφημερίδα Economic Daily News, από την Ταϊβάν, βασιζόμενη σε πληροφορίες προερχόμενες από την ντόπια εταιρεία Wistron, η οποία με τη σειρά της αποτελεί υπό-κατασκευαστή της Apple.

Αντίστοιχο δημοσίευμα υπήρξε και από την πλευρά της εφημερίδας Focus Taiwan όπου όμως η συσκευή, που συμβατικά ονομάστηκε iPhone SE 2, αναφέρεται ότι θα κάνει την εμφάνισή της ακόμη νωρίτερα εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Διάφορες φήμες στο διαδίκτυο θεωρούν ότι η νέα έκδοση του iPhone SE θα εξοπλιστεί με επεξεργαστή A10 Fusion, μνήμη RAM μεγέθους 2GB, αποθηκευτικό χώρο στα 32 και στα 128GB, κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 12 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel και ελαφρώς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία στα 1.700mAh. Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά φήμες…

Το iPhone SE έκανε αρχικά την εμφάνισή του τον Μάρτιο του 2016 σαν μια μικρών διαστάσεων και πιο προσιτή εκδοχή του smartphone της Apple. Εξωτερικά μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με το iPhone 5s διατηρώντας την οθόνη των 4 ιντσών του τελευταίου.

Ο επεξεργαστής του είναι ο Apple A9 που χρησιμοποιήθηκε και στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, έχει 2GB μνήμης RAM, κύρια κάμερα 12 Megapixel, υποδοχή για ακουστικά και Touch ID. Η μόνη αναβάθμιση που έχει δεχθεί το SE από το 2016 είναι ο διπλασιασμός του αποθηκευτικού χώρου στα 64GB και 128GB, τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες είχε κυκλοφορήσει εντελώς αντίθετη φήμη, δηλαδή ότι η Apple σχεδιάζει να αποσύρει τελείως το iPhone SE από το portfolio της.

Πηγή: pestaola.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ