31-10-2020

Το iPhone 8 έρχεται με μια καινοτομία: Θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου

Το βασικό χαρακτηριστικό του πολυαναμενόμενου iPhone 8 που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο θα είναι η ικανότητά του να ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου χωρίς καν ο χρήστης να το αγγίζει.

Σύμφωνα με νέες διαρροές τόσο από το The Korea Herald όσο και από το Bloomberg το κινητό θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου «βλέποντας» τον ιδιοκτήτη σε εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι το κορυφαίο του επερχόμενου iPhone αλλά και το πιο καινοτόμο.

Οι φήμες για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την Apple έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, ωστόσο η τελευταία διαρροή του κώδικα του iPhone φαίνεται να επιβεβαιώνει τη χρήση της, με ορισμένους να ανησυχούν, όμως, ότι το λανσάρισμα του νέου χαρακτηριστικού θα μπορούσε να καταλήξει σε αποτυχία.

Οι νέες αναφορές υποστηρίζουν ότι η αναγνώριση προσώπου θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα, θα είναι ασφαλής και ακριβής, ενώ θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως οι υπέρυθρες κάμερες που θα επιτρέπουν στο iPhone να αναγνωρίζει τον χρήστη στο σκοτάδι ή αν το τηλέφωνο βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι.

Πάντως η νέα λειτουργία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον σχεδιασμό της συσκευής, καθώς τα ελάχιστα περιθώρια γύρω από την οθόνη δεν άφηναν χώρο για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID, με τον οποίο ο χρήστης θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Independent, και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, είχαν δοκιμάσει στο παρελθόν να φέρουν την αναγνώριση προσώπου στα smartphones, όμως οι προσπάθειες απέτυχαν γιατί η τεχνολογία δεν λειτουργούσε με ταχύτητα ούτε ήταν τόσο αξιόπιστη.