07-03-2021

Κάτι μεταξύ λεωφορείου και τραμ χωρίς οδηγό και ράγες μεταφέρει επιβάτες στην Κίνα (video)

  • Το πρωτοποριακό όχημα χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει τις διαστάσεις του δρόμου και καθοδηγείται από τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης
  • Αναμένεται να μεταφέρει επιβάτες στην πόλη Zhuzhou της επαρχίας Χουνάν το 2018

Το πρώτο στον κόσμο αυτόνομο «υβρίδιο», κάτι ανάμεσα σε μετρό, τραμ και λεωφορείο, που δεν χρειάζεται ούτε οδηγό ούτε γραμμές στο έδαφος για να κινηθεί, αποκαλύφθηκε στην Κίνα.

Πρόκειται για το νέο Autonomous Rail Transit (ART) που σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη βρετανική «Independent», συνδυάζει χαρακτηριστικά μετρό, λεωφορείου και τραμ και σύντομα θα μεταφέρει επιβάτες.

Το νέο μεταφορικό μέσο χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει τις διαστάσεις του δρόμου και καθοδηγείται από τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που έχει αναπτύξει η κινεζική σιδηροδρομική εταιρεία CRRC Zhuzhou Locomotive και η οποία επιτρέπει στο όχημα να κινείται χωρίς μεταλλικές ράγες, αλλά με τροχούς από ελαστικό πάνω σε εικονικές ράγες.

Το νέο μέσο, που άρχισε να αναπτύσσεται το 2013, αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα δημοσίων μεταφορών της πόλης Zhuzhou της επαρχίας Χουνάν το 2018.

Κάθε συρμός-λεωφορείο θα αποτελείται από τρία βαγόνια και θα έχει μήκος πάνω από 30 μέτρα, με μεταφορική ικανότητα έως 307 επιβατών, σύμφωνα με τη «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου.

Το ηλεκτροκίνητο ART μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 70 χιλιομέτρων την ώρα και να διασχίσει απόσταση άνω των 25 χιλιομέτρων μετά από φόρτιση μόνο δέκα λεπτών.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι φθηνότερο από το μετρό, πιο εύχρηστο από λεωφορείο και πιο ευέλικτο από τραμ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ