10-02-2021

Πέθανε ο πρόεδρος της Nintendo

Υπήρξε ένας άνθρωπος με μυαλό προγραμματιστή και την καρδιά ενός gamer. Ήταν πίσω από την κυκλοφορία δύο εκ των δημοφιλέστερων συσκευών της Nintendo -Nintendo DS που κυκλοφόρησε το 2004 και του Wii το 2006-, καθώς και πολλών άλλων.

Ο Σατόρου Ιτάβα, πρόεδρος και ηγέτης τη δημοφιλούς εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών δεν ζει πια…

Απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το περασμένο έτος και είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του στην εταιρεία ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.

Ο Ιτάβα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 ως προγραμματιστής σε θυγατρική της Nintendo και το 2002 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της εταιρείας. Θεωρήθηκε βασικός παράγοντας στο λανσάρισμα εύκολων στη χρήση παιχνιδομηχανών, αποφέροντας στην εταιρεία τεράστια κέρδη.

«Ο κύριος Ιτάβα ήταν ένας τιτάνας – σίγουρα η απουσία του θα γίνει αισθητή», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Μαρκ Αϊνστάιν, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών μέσων της εταιρείας Frost&Sullivan στο Τόκυο και πρόσθεσε:

«Ήταν πρωτίστως γνωστός ως ένας φανατικός gamer και στη συνέχεια ως πρόεδρος της εταιρείας – μια ευέλικτη φιγούρα στον κόσμο των παιχνιδιών.

Μετά τα νέα του θανάτου του, η Nintendo εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη που περιβάλλει την εταιρεία.

«Η Nintendo με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του προέδρου Σατότου Ιτάβα, στις 11 Ιουλίου 2015, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ