30-10-2020

Ιπτάμενο όχημα από την Toyota θα… ανάψει την ολυμπιακή φλόγα το 2020 στο Τόκιο

Η «Cartivator», μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 30 μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νέων σε ηλικία εργαζομένων στην Toyota, άρχισε να αναπτύσσει από το 2014 ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το όνομα «SkyDrive».

Ο επικεφαλής της Cartivator, ο Tsubasa Nakamura, δήλωσε ότι αν και το αυτοκίνητο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η ομάδα αναμένει να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω στο τέλος του 2018.

Το Σάββατο που πέρασε, η ομάδα παρουσίασε ένα αρχικό μοντέλο, το οποίο ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει μία πτήση για μερικά δευτερόλεπτα. Ο Nakamura είπε ο μοντέλο χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα, ώστε το πρωτότυπο να είναι σε θέση να πετάξει μακριά και αρκετά ψηλά για να φτάσει την Ολυμπιακή φλόγα.

Οι μηχανικοί της Cartivator, έχουν ως στόχο να κατασκευάσουν το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές αστικές περιοχές, και ελπίζουν να εμπορευματοποιήσουν το αυτοκίνητο αυτό το 2025.

Οι εταιρείες ανά τον κόσμο ανταγωνίζονται για το ποιος θα αναπτύξει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Η Uber Technologies Inc έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη μίας υπηρεσία ιπτάμενων ταξί το 2020 στις περιοχές Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας, και Ντουμπάι. Η ομάδα της Airbus επίσης εργάζεται για την ανάπτυξη ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Πηγή: Secnews.gr