18-05-2021

Διαδραστικός χάρτης «αϋπνίας» μάς δείχνει πόσοι άνθρωποι στον κόσμο μένουν ξύπνιοι (εικόνα)

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Φυσικά δεν είστε οι μόνοι. Αν σας ενδιαφέρει να δείτε πόσοι άλλοι άνθρωποι δεν κοιμούνται σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον διαδραστικό χάρτη αϋπνίας, που δημιούργησε η εταιρεία Hillarys, η οποία διαθέτει στην αγορά στόρια και παντζούρια.

Ο χάρτης αντλεί τα στοιχεία από το Twitter, με βάση τα tweets των ατόμων σε διάφορες περιοχές της γης που αναφέρονται στην αϋπνία και τα παρουσιάζει σαν μπλε κουκκίδες στον χάρτη.

Όπως μας ενημερώνει ο χάρτης 241.362 άνθρωποι τουίταραν για την αϋπνία το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την αρχή της λειτουργίας της εφαρμογής στις 19/12/2016 στην αϋπνία αναφέρθηκαν μέσω Twitter 1.371.300 άτομα.

Δίνει, επίσης, συμβουλές για να καταπολεμήσει κανείς την αϋπνία, όπως η υιοθέτηση ενός τελετουργικού πριν ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα για χαλάρωση και προετοιμασία του σώματος, δημιουργία λίστας με όσα πράγματα σε απασχολούν και αποφυγή του αλκοόλ, της καφεΐνης, του καπνίσματος και των βαριών γευμάτων.

Εκτός από τις πληροφορίες, διαθέτει και εργαλείο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καθοδηγώντας σας με εισπνοές και εκπνοές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ