17-04-2021

Η τεχνητή νοημοσύνη στο… Twitter – Εξαγοράζει τη Magic Pony Technology

Tο Twitter προχώρησε στην εξαγορά της νεοσύστατης εταιρείας Magic Pony Technology προς 150 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ), σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση του στον διαμοιρασμό φωτογραφιών, βίντεο και περιεχομένου ζωντανής μετάδοσης.

Η Magic Pony ιδρύθηκε το 2014 με έδρα το Λονδίνο και ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τη μέθοδο μηχανικής μάθησης για την ανάπτυξη βελτιωμένων συστημάτων οπτικής επεξεργασίας.

Όπως αναφέρει, σε δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα στελέχη της δηλώνουν ενθουσιασμένα που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Twitter «για τη βελτίωση της οπτικής εμπειρίας που παραδίδεται μέσω των εφαρμογών της Magic Pony».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, δήλωσε ότι οι τεχνολογίες που αναπτύσσει η Magic Pony θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ποιότητας των βίντεο και του περιεχομένου ζωντανής μετάδοσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ανοίγονται νέες, συναρπαστικές και δημιουργικές δυνατότητες για το Twitter».

Οι επενδυτές της βρετανικής εταιρείας υπογράμμισαν το γεγονός ότι η εξαγορά της Magic Pony αποτελεί απόδειξη για την ηγετική θέση της Αγγλίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, παρά το Brexit.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ