14-04-2021

Σάλος στα social media με τον λογαριασμό στο Twitter που προβλέπει το μέλλον

Ο λογαριασμός @BeyonceFan666 έχει… μαντικές ικανότητες προκαλώντας σάλο στα social media με την… ακρίβεια με την οποία προβλέπει το μέλλον.

Το γεγονός που έδωσε δημοσιότητα στο account ήταν η… πρόβλεψη της εγκυμοσύνης της Beyonce πριν την επίσημη ανακοίνωση της τραγουδίστριας. Όμως ο λογαριασμός είχε προβλέψει σημαντικά γεγονότα, όπως η προεδρία Τραμπ και το Brexit.

Το μυστήριο προσπαθεί να λύσει ο βρετανικός Guardian αναπτύσσοντας μια θεωρία σύμφωνα με την οποία οι επιτυχείς προβλέψεις μπορούν να γίνουν μόνο σε πράγματα για τα οποία υπάρχουν μόνο δύο διαφορετικές πιθανότητες.

Τα tweets για τον Τραμπ:

Έτσι, σε ένα account που δεν είναι δημοφιλές μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει posts και με τις δύο πιθανότητες πριν το αποτέλεσμα. Μετά το αποτέλεσμα σβήνει όσα από τα posts δεν ισχύουν και κρατάει το σωστό.

Ωστόσο στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, αλλά δεν είναι κάτι που είναι απίθανο να συμβεί. Το «ύποπτο» επίσης είναι ότι το account έγινε δημοφιλές μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της διάσημης τραγουδίστριας.

Τα tweets για το δημοψήφισμα για το Brexit:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ