05-03-2021

Μυστικές διαπραγματεύσεις για εξαγορά του τεχνολογικού τμήματος της McLaren από την Apple;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Apple φαίνεται να “φλερτάρει” με την McLaren, καθώς κυκλοφορούν φήμες πως έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με το τεχνολογικό τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ή μέρους τους από την Apple.

Ως γνωστόν, η Apple σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογία που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει το δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ωστόσο το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτεται από μυστικότητα.

Υπό την ίδια μυστικότητα πιθανόν να πραγματοποιούνται και οι διαπραγματεύσεις αφού η McLaren διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για πλήρη εξαγορά της από την Apple ή για επένδυση ενός σημαντικού ποσού σε αυτή.

Πάντως σύμφωνα με τις φήμες, το ποσό που αναμένεται να δώσει η Apple είναι από 1,1 δισ. ευρώ μέχρι 1,7 δισ. ευρώ. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι η δεύτερη ακριβότερη εξαγορά στην ιστορία της Apple μετά την απόκτηση έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Beats Electronics.

Σημειώνεται ότι η McLaren Technology, που κατέχει το 80% των μετοχών της McLaren Automotive, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς το 2014 είχε έσοδα 308 εκατομμύρια ευρώ και ζημίες 26 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ