12-02-2021

Υποστηρίζει ότι εφηύρε το iPhone και ζητά από την Apple 10 δισ. δολάρια! (εικόνες)

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα ζητάει από την Apple το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διότι υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο εφευρέτης του iPhone και ότι η αμερικανική εταιρεία έκλεψε την ιδέα του. 

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, ο Thomas S Ross είχε καταθέσει αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 1992 για μια ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης με οθόνη.

Η εν λόγω συσκευή χειρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να συνδυάζει εργαλεία media και επικοινωνίας. Τα σχέδια αυτά αλλά και την ιδέα υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε στη συνέχεια η Apple για να κατασκευάσει τις συσκευές που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή τα iPhones, iPods και iPads.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι συσκευές της Apple έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με όσα απεικονίζονται στα δικά του τεχνικά του σχέδια. 

Εκτός από το ποσό των 10 δισ. δολαρίων, ο Ross ζητά και μερίδιο 1,5% από τις μελλοντικές πωλήσεις της Apple. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα έσοδα της περυσινής χρονιάς ήταν 235 δισ. δολάρια για τον αμερικανικό κολοσσό, το ποσό αντιστοιχεί σε 3,5 δισ δολάρια τον χρόνο!

Όπως διαβάζουμε στο digitallife.gr,  ο Ross ποτέ δεν κατοχύρωσε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεδομένου ότι απέτυχε να καταβάλει τις σχετικές εισφορές, έτσι η αίτησή του εγκαταλείφθηκε το 1995.

Δείτε τα σχέδια του Thomas S Ross που δημοσίευσε η Telegraph:

patenta iphone Ross sxedia Ross sxedia2

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ