02-03-2021

Και η Uber αναπτύσσει τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα

Η Uber, γνωστή για τις υπηρεσίες της μεταφοράς του επιβατικού κοινού, έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές ενός αυτόνομου οχήματος στους δρόμους του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα σε ανακοίνωσή της. Το αυτοκίνητο που επελέγη για τις δοκιμές είναι ένα Ford Fusion, το οποίο έχει εξοπλίσει με ραντάρ, σαρωτές λέιζερ και φυσικά κάμερες, ενώ για το εγχείρημα η Uber συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας συνάπτουν σχέσεις συνεργασίας για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων. Εκτός από την πρωτοπόρο Google, εταιρείες όπως η Tesla ασχολούνται επίσης με την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, ενώ και κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα αυτόν.

Η Uber έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου, το οποίο ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να καλέσει, το όχημα να έχει φτάσει σε λιγότερο από 5 λεπτά και να πηγαίνει τον επιβάτη οπουδήποτε αυτός έχει ορίσει.

Μέχρι στιγμής, «αγκάθι» για τα οχήματα της Uber αποτελεί το γεγονός ότι χρειάζονται οδηγούς. Αυτού του είδους η έρευνα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοκινούμενων οχημάτων θα είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ ώστε η εταιρεία να αυξήσει ακόμα παραπάνω τα κέρδη της.

Στην ανακοίνωσή της η Uber εξηγεί ότι ένας εκπαιδευμένος οδηγός θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι καταγράφοντας τις λειτουργίες του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή και καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ