04-02-2021

Μηνύματα με την ημερομηνία … 1970 έλαβαν χρήστες iPhone και iPad

Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάποιοι χρήστες iPhone και iPad όταν έλαβαν ένα άδειο email χωρίς αποστολέα με ημερομηνία … 1η Ιανουαρίου 1970, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Τα εν λόγω emails δεν περιελάμβαναν κάποιο ιό, ενώ εμφανίστηκαν όταν οι χρήστες του iPhone θέλησαν να ελέγξουν το e-mail τους σε διαφορετική ζώνη ώρας.

Η 1η Ιανουαρίου του 1970 αντιπροσωπεύει το 0 στο χρόνο UNIX, ο τρόπος που οι υπολογιστές συχνά κατανοούν την ώρα και την ημερομηνία. Κάθε δευτερόλεπτο από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου του 1970 αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό σημείο στο χρόνο UNIX (σήμερα βρισκόμαστε περίπου στα 1.450 εκατομμύρια). Έτσι, όταν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται χωρίς κανένα time-stamp ή υπάρχει bug στη ζώνη ώρας, το iPhone θα το προκαθορίσει στο μηδέν – δηλαδή στην 1η Ιανουαρίου του 1970.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ημερομηνία απασχοληθεί τους χρήστες iPhone και iPad. Πρόσφατα είχε προκληθεί ντόρος καθώς πολλοί χρήστες δημοσίευσαν πως όταν επέλεξαν χειροκίνητα την ημερομηνία 1η Ιανουαρίου 1970 τότε η συσκευή τους αχρηστεύτηκε.

Τα emails δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα στη συσκευή ενώ εξαφανίστηκαν όταν οι χρήστες έκλεισαν την εφαρμογή και έκαναν hard reset τη συσκευή, πατώντας ταυτόχρονα το κύριο κουμπί και αυτό του κλειδώματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ