23-04-2021

Αυτόματη πληρωμή μέσω smartphone

Μια νέα εφαρμογή για αυτόματη πληρωμή μέσω smartphones αναπτύσσει η Google για το λειτουργικό Android. Στόχος της εταιρείας είναι η συσκευή να παραμένει μονίμως στην τσέπη του καταναλωτή καθ όλη την διάρκεια της συναλλαγής της περιήγησης του στο κατάστημα και τελικώς της πληρωμής στο ταμείο.

Μέσω της νέας εφαρμογές Hands Free η συσκευή θα αναζητεί αυτόματα και θα συνδέεται με το ταμείο του καταστήματος όταν ο κάτοχος του κινητού είναι κοντά του. Έτσι απαλλάσσεται από την ανάγκη να αναζητήσει χρήματα ή να δώσει την κάρτα του για πληρωμή.

Η σύνδεση θα γίνεται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth που έχουν σχετικά περιορισμένη εμβέλεια και είναι επαρκείς για τέτοιου είδους εφαρμογές.

Όταν φθάσει στο ταμείο θα λέει μόνον ότι επιθυμεί να πληρώσει μέσω Google. Εκεί θα του ζητούν μόνον τα αρχικά του ονόματος του.

Το «κλειδί» που θα διασφαλίζει την εγκυρότητα της συναλλαγής για το συγκεκριμένο άτομο θα είναι η αυτόματη επιβεβαίωση της φωτογραφίας που απεικονίζει το πρόσωπο του και θα είναι αποθηκευμένη στην εφαρμογή Hands Free.

Η Google προχωρώντας ένα βήμα ακόμη θα πειραματισθεί με την εγκατάσταση συστήματος από κάμερες στα ταμεία των καταστημάτων που θα αναγνωρίζουν αυτόματα το πρόσωπο του καταναλωτή όποτε δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε χρονοτριβή στην συναλλαγή.

Σύμφωνα με την Google από τον Σεπτέμβριο, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή Android Pay στις ΗΠΑ, κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύριο λογαριασμοί χρηστών έχουν εγγραφεί.

Όπως δηλώνει η εταιρία θα επεκτείνει την χρήση της σε άλλες χώρες αλλά και σε ευρύτερες κατηγορίες καταστημάτων.

Πηγή: efsyn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ