26-02-2021

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα αναγνωρίζουν τους πεζούς με αλγόριθμο

Έναν ειδικό αλγόριθμο για χρήση από τα smart cars του μέλλοντος ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν με επιτυχία και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τους πεζούς δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.

Ο νέος αλγόριθμος θα δίνει τη δυνατότητα στα έξυπνα αυτοκίνητα να αντικρίζουν τους πεζούς με σχεδόν την ίδια επιτυχία με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Μάλιστα ο εντοπισμός τους θα γίνεται με ρυθμό της τάξης των 2 με 4 καρέ το δευτερόλεπτο, ρυθμός που μοιάζει με εκείνον του ανθρώπινου ματιού.

Ο αλγόριθμος αποκλείει γρήγορα τα σημεία στα οποία δεν κυκλοφορούν πεζοί και εστιάζει εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι, ενώ το όλο σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία του deep learning, με απώτερο σκοπό την μείωση των υπολογισμών και την ταχύτερη αναγνώριση.

Αυτή τη στιγμή, το σύστημα αναγνωρίζει ένα αντικείμενο τη φορά, αλλά αυτό αναμένεται να εξελιχθεί προτού να μπει σε κανονική εφαρμογή. Η τεχνολογία, πέρα από τα αυτοκίνητα, αναμένεται να βρει εφαρμογή και σε ρομπότ, κάμερες ασφαλείας και άλλες χρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ