Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για να γυρίσει σε σειρά τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς»

Η τηλεοπτική πλατφόρμα Netflix κατόρθωσε αυτό που δεκάδες κινηματογραφικοί παραγωγοί δεν είχαν κατορθώσει επί μισόν αιώνα: Να αγοράσει τα δικαιώματα του εμβληματικού μυθιστορήματος «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος όσο ζούσε αμφέβαλε ότι η ιστορία αυτή μπορεί να αναπλασθεί σε σενάριο για ταινία. Όμως σήμερα οι καιροί έχουν αλλάξει και οι δύο γιοί του συγγραφέα Ροδρίγο και Γκονσάλο Γκαρσία, δέχθηκαν να μεταφέρει το Netflix το διάσημο μυθιστόρημα σε επεισόδια μιας τηλεοπτικής σειράς.

Η σειρά θα γυρισθεί στα ισπανικά, σύμφωνα με την θέληση του νομπελίστα συγγραφέα, που συμπίπτει όμως και με τη βούληση της πλατφόρμας, η οποία με δεδομένο την επιτυχία που είχαν οι σειρές Narcos και η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Roma, θέλει να προτείνει στο κοινό άλλη μία παραγωγή της στα ισπανικά.

Η Netflix διαβεβαιώνει πως οι ηθοποιοί, που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες του κλασσικού αυτού μυθιστορήματος στην οθόνη, θα είναι αποκλειστικά ταλαντούχοι Λατινοαμερικάνοι και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κολομβία. «Γνωρίζουμε πως θα είναι μαγικό και πολύ σημαντικό για την Κολομβία και τη Λατινική Αμερική, όμως το μυθιστόρημα είναι παγκόσμιο», εξηγεί στους New York Times ο αντιπρόεδρος παραγωγών στα ισπανικά του Netflix Φρανσίσκο Ράμος.

Οι Ροδρίγο και Γκονσάλο Γκαρσία θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί, ένας τομέας που ο πρώτος γνωρίζει πολύ καλά, αφού έχει γυρίσει πάνω από δέκα ταινίες, μεταξύ αυτών «Όσα θα της έλεγα μόνο κοιτάζοντάς την» – Cosas que diria con tan solo mirarla (1999), το βιβλικό δράμα «Τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο» – Ultimos dias en el desierto (2015) και «Άλμπερτ Νομπς» – Albert Nobbs μία προσαρμογή του έργου του Τζον Μπάνβιλ. Το «Εκατό χρόνια μοναξιάς» θα είναι η δέκατη τηλεοπτική παραγωγή του, μετά τη σκηνοθεσία σε επεισόδια των «Σοπράνος», «Δύο μέτρα κάτω από τη γη», «The Affair», «Carnivale» και «Blue», μία διαδικτυακή σειρά του 2012-14 που επίσης ήταν παραγωγός.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook