Στα σκαριά δεύτερη ταινία του Tintin από τους Peter Jackson – Steven Spielberg
O Tintin γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του και προσεχώς θα δικαιούται να έχει μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία με πρωτοβουλία του ντουέτου Peter Jackson – Steven Spielberg αλλά ίσως και ένα ανέκδοτο λεύκωμα που θα φθάσει στα βιβλιοπωλεία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής εκδόσεων του οίκου Casterman.

«Ένα “δικαίωμα άσκησης προνομίου” υπογράφηκε στα τέλη της χρονιάς για μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία με τις περιπέτειες του Tintin, το οποίο δόθηκε όπως στην πρώτη ταινία στον Peter Jackson και τον Steven Spielberg», διευκρίνισε ο Βenoit Μouchart, διευθυντής εκδόσεων του οίκου Casterman, μιλώντας στο franceinfo. Οι δύο άνδρες αυτή τη φορά θα αλλάξουν τους ρόλους τους: ο Jackson που ήταν παραγωγός της πρώτης ταινίας, θα σκηνοθετήσει τη δεύτερη.

«Υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός του “Σκήπτρου του Όττοκαρ” και της “Υπόθεσης Τουρνεσόλ”», υπογράμμισε ο Mouchart. «Όταν υπάρχει μια τριλογία στο Χόλιγουντ, η δεύτερη ταινία μοιάζει λίγο πιο θολή, συνεπώς η υπόθεση ενός επεισοδίου για τη Συλδαβία είναι πιθανή».

Σε συνέντευξη στον αμερικανικό ιστότοπο Polygon στα τέλη του 2018, ο Peter Jackson εξηγούσε ότι αφότου επικεντρώθηκε σε ένα σενάριο διασκευασμένο στον «Ναό του Ήλιου», τελικά είχε την ελευθερία να επιλέξει από την «ποικιλία» των ιστοριών του αεικίνητου νεαρού ρεπόρτερ, που γιορτάζει φέτος τα 90 του χρόνια.

Από εκδοτικής πλευράς, ένα πολυαναμενόμενο ανέκδοτο άλμπουμ μπορεί τελικά να φθάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων. «Θα ήθελα πολύ να εκδώσω φέτος, διατηρώ ακόμη την ελπίδα να το κάνω, το ανέκδοτο “Tintin et le Thermo-Zero”. Είναι όντως μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία, πολύ πιο πλήρης από το “Αλφ-Αρτ”. Η ιστορία έχει τελειώσει, το σκίτσο δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο Mouchart.

Ο Herge, ο βέλγος σκιτσογράφος και δημιουργός του θρυλικού ρεπόρτερ, είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό το μυθικό άλμπουμ για τους «λάτρεις του Tintin» στα τέλη της δεκαετίας του 1950 , μετά τον «Tintin στο Θιβέτ». Ωστόσο, δεν ζωγράφισε με το μολύβι του παρά μόνο τις οκτώ πρώτες τυπογραφικές πλάκες.

Το πρώτο επεισόδιο του «Tintin στη χώρα των Σοβιέτ» δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 1929 στη βελγική καθολική εφημερίδα «Le Petit Vingtieme».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Φωτογραφίες: imdb.com

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook