Ο Jason Momoa… διαμαρτύρεται και καθυστερεί τα γυρίσματα του «Aquaman 2»
Καθυστέρηση στα γυρίσματα της συνέχειας της ταινίας «Aquaman» φαίνεται πως προκαλεί ο πρωταγωνιστής της, Jason Momoa, αφού βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση του Thirty Meter Telescope (ΤΜΤ) στο όρος Mauna Kea.

Το Mauna Kea είναι ιερός χώρος για τους γηγενείς της Χαβάης και το υψηλότερο σημείο του νησιού.

Χιλιάδες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Dwayne Johnson, συγκεντρώθηκαν στο νησί για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην κατασκευή του ΤΜΤ, το οποίο θα κοστίσει 1,4 δισ. δολάρια.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι το «Aquaman 2» θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2022 (σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας). Η απόφαση για τη συνέχιση της ταινίας ήταν εύκολη, καθώς οι εισπράξεις τις ταινίας ξεπέρασαν στις ΗΠΑ τα 355 εκ. δολάρια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι εισπράξεις ήταν πάνω από το ένα δισ. δολάρια.

Η κατασκευή του TMT αναμένεται να είναι δώδεκα φορές μεγαλύτερη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 15 Ιουλίου. Το τηλεσκόπιο θα επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετούν εξωπλανήτες.

Ωστόσο, η επιλογή του να κατασκευαστεί στο όρος Mauna Kea προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων καθώς η κορυφή του βουνού θεωρείται ιερή και σύμφωνα με την χαβανέζικη μυθολογία το ηφαίστειο είναι η κατοικία των θεών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook