Το «Law & Order: Special Victims Unit» ετοιμάζει επεισόδιο εμπνευσμένο από το σκάνδαλο Γουάινστιν

Η δημοφιλής σειρά «Law & Order: Special Victims Unit» συνεχίζει να μεταφέρει στην τηλεόραση ιστορίες αληθινών εγκλημάτων που έγιναν πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες και τώρα έχει σειρά το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Θα κάνουμε ένα επεισόδιο για την υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά δεν θα εκτυλίσσεται στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας» ανέφερε στο EW ο εκτελεστικός παραγωγός Μάικλ Σερνούσιν. «Είναι ένα πραγματικά σημαντικό επεισόδιο σχετικά με την κουλτούρα του βιασμού σε μια βιομηχανία και θέλαμε να επεκτείνουμε τον νόμο για να ποινικοποιήσουμε αυτό το είδος περιβάλλοντος» ανέφερε.

Στις αρχές Οκτωβρίου, στην εφημερίδα «New York Times» δημοσιεύθηκε άρθρο με τις κατηγορίες ηθοποιών, οι οποίες κατηγορούν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση ή βιασμό.

Δείτε επίσης: Στον ειδικό ανακριτή η υπόθεση Γουάινστιν

Στη συνέχεια ξεκίνησε μία χιονοστιβάδα κατηγοριών για τους Κέβιν Σπέισι, Τζέιμς Τόμπακ και Μπρετ Ράτνερ και πολλούς άλλους.

Δείτε επίσης: Ο Σπέισι στα βήματα του Γουάινστιν – Στην ίδια κλινική απεξάρτησης από τον σεξουαλικό εθισμό

Ο Γουάινστιν απομακρύνθηκε από την εταιρεία Weinstein Company, της οποίας είναι συνιδρυτής.

Το επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς δεν θα εκτυλίσσεται στο Χόλιγουντ, αλλά στον τομέα των αερομεταφορών.

Οι σεναριογράφοι του Special Victims Unit ήδη είχαν αρχίσει να γράφουν για το επεισόδιο, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

«Ετοιμάζαμε στην πραγματικότητα μια ιστορία για τους πιλότους των αεροπορικών εταιρειών και για το τι λέσχη αγοριών αποτελούν» ανέφερε ο Σερνούσιν. «Ετοιμάζαμε την ιστορία και είπαμε: “Αυτό ακριβώς συμβαίνει στους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Είναι το ίδιο περιβάλλον”».

Το επεισόδιο αναμένεται να προβληθεί το 2018.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)