Ξεχάστε τους πλαστικούς και τα νυστέρια – Το σεξ είναι το ελιξίριο της νεότητας

Σε γενικές γραμμές, όλες οι έρευνες που έχουν γίνει γύρω από το θέμα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: το σεξ κάνει καλό στην υγεία.

Ωστόσο, μια εταιρεία από τη Βρετανία πραγματοποίησε μια έρευνα η οποία έδειξε ότι η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί κάλλιστα να επιδράσει θετικά και στην εμφάνιση των ανθρώπων, βάζοντας στην άκρη πλαστικούς χειρουργούς και νυστέρια και τα συναφή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, η μελέτης της εταιρείας Neo-G έδειξε ότι κάνοντας σεξ μία φορά την εβδομάδα οι άνθρωποι αισθάνονται και δείχνουν ως και 5 χρόνια νεότεροι. Μάλιστα, οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι για άτομα άνω των 50 ετών: σεξουαλική επαφή τρεις ως τέσσερις φορές το μήνα, άσκηση 16 φορές και ψυχαγωγία ή εκδρομές.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε στην εφημερίδα ότι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, «όσοι ήταν πιο δραστήριοι δήλωναν ότι αισθάνονταν τουλάχιστον 12 χρόνια νεότεροι απ΄αυτούς που κάθονταν στον καναπέ…Η έρευνα επισημαίνει την ανάγκη να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να απολαμβάνουμε τη ζωή, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Φυσικά, η έρευνα συνεχίζεται, ωστόσο, καθίσταται για άλλη μια φορά σαφές ότι η δραστηριότητα και η καλή σεξουαλική ζωή είναι απαραίτητα συστατικά για την υγεία και την καλή εμφάνιση και διάθεση.

(Πηγή: Sun)