Σε ποια ηλικία οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν στο σεξ;

Και σε ποια ηλικία οι άνδρες

Σε ποια ηλικία διανύουν την καλύτερη φάση τους σεξουαλικά γυναίκες και άνδρες; Και πόση διαφορά έχει η χρονική στιγμή που έρχεται η σεξουαλική κορύφωση;

Συγκριτικά με τον άνδρα, η γυναίκα φτάνει στη σεξουαλική κορύφωση σε μεγαλύτερη ηλικία όταν έχει μάθει καλύτερα το σώμα της και ξέρει τι θέλει στο σεξ. Από την άλλη ο άνδρας σε νεαρή ηλικία έχει το πλεονέκτημα της ανεβασμένης ερωτικής διάθεσης και της αντοχής.

Όμως σύμφωνα με τη σεξολόγο, Νίκι Γκόλντσταϊν από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η απόκλιση στις ηλικίες δεν είναι τόσο μεγάλη. Η ίδια υποστηρίζει μάλιστα, ότι υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο στο οποίο γυναίκες και άνδρες απολαμβάνουν το σεξ. Αφενός έχουν ήδη μάθει πώς λειτουργεί το σώμα τους, αφετέρου δεν έχουν μεγαλώσει τόσο, ώστε να τους έχει απορροφήσει η ρουτίνα.

Έτσι σε γενικές γραμμές την καλύτερή τους φάση σεξουαλικά διανύουν γυναίκες και άνδρες στο διάστημα από τα 25 έως τα 35 τους. Απολαμβάνουν το σεξ, γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν με βάση και τις προηγούμενες εμπειρίες τους και έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση.