Ποιο είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό ενός υποψήφιου συντρόφου

Μπορεί η εμφάνιση να είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που κοιτάμε σε έναν ή μια υποψήφιο/α σύντροφο, εκείνο, όμως, που θα μας κερδίσει τελικά είναι κάτι άλλο, όπως επιβεβαιώνει σχετική έρευνα.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες από 20 χώρες αποκάλυψε, σύμφωνα με τον Independent, ότι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό για έναν υποψήφιο σύντροφο δεν είναι η εμφάνιση αλλά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του. 

Μόνο το 14% των ανδρών και το 5% των γυναικών από τη Μ. Βρετανία επέλεξαν την καλή εμφάνιση ως το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό του συντρόφου, ενώ το 52% τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών ανέφερε πως το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα.

Το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να μην διαφέρει σε καμία από τις 20 χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα, η οποία καλούσε τους συμμετέχοντας να αξιολογήσουν ποιο χαρακτηριστικό του/της συντρόφου είναι σημαντικό: η προσωπικότητα, το χιούμορ, η εμφάνιση, τα κοινά ενδιαφέροντα, η εξυπνάδα ή το χρήμα.

Φυσικά το συμπέρασμα της έρευνας δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως αναφέρει η ψυχολόγος, Madeleine Mason, στους ανθρώπους γενικά αρέσουν εκείνοι που τους κάνουν να αισθάνονται ωραία. «Η προσωπικότητα και το χιούμορ του άλλου συμβάλλουν πολύ σε αυτό» εξηγεί.