Κανείς δεν είναι εντελώς straight, σύμφωνα με ανατρεπτική έρευνα

«Μίλησαν» οι σωματικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων

Μια έρευνα ήρθε να ανατρέψει όσα πιθανόν νομίζουμε για τη σεξουαλική μας ταυτότητα, ειδικά αν θεωρούμε τον εαυτό μας αποκλειστικά straight. 

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα φάσμα σεξουαλικών ταυτοτήτων και ότι δεν υπάρχει straight άνδρας ή γυναίκα. 

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα δείχνοντας σε άνδρες και γυναίκες διαφορετικά είδη πορνογραφικού υλικού, μελετώντας στη συνέχεια τις σωματικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων, όπως τη διαστολή της κόρης του ματιού, που αποτελεί σημάδι σεξουαλικής διέγερσης.

Διαπιστώθηκε ότι οι κόρες των ματιών των γυναικών διαστέλλονταν τόσο όταν έβλεπαν ερωτική σκηνή μεταξύ άνδρα και μια γυναίκας όσο και μεταξύ δύο γυναικών.

Κάτι παρόμοιο παρατηρήθηκε και στους άνδρες. Οι κόρες των ματιών των ανδρών διαστέλλονταν όταν κοίταζαν φωτογραφίες γυναικών που αυνανίζονταν, αλλά παρουσίαζαν και μια μικρή διαστολή όταν κοίταζαν φωτογραφίες ανδρών που αυνανίζονταν. 

Σύμφωνα με τον Ritch C Savin-William από το Cornell University που πραγματοποίησε την έρευνα, από το παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι οι άνδρες δεν είναι ούτε straight, ούτε gay.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι πιο αποδεκτή στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.