Οι γυναίκες θέλουν πολύ περισσότερο σεξ απ’ ό,τι νομίζουν οι άνδρες

Οι γυναίκες θέλουν πολύ περισσότερο σεξ απ’ ό,τι νομίζουν οι άνδρες, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology.

Μάλιστα, η εν λόγω έρευνα διαπίστωσε ότι σε μακροχρόνιες σχέσεις, οι άνδρες υποτιμούν κατάφωρα τη σεξουαλική επιθυμία της συντρόφου τους.

Αναλυτικότερα, σε κάθε μελέτη, τα ζευγάρια κλήθηκαν να παράσχουν πληροφορίες καθημερινά σχετικά με τη σεξουαλική τους επιθυμία, την ικανοποίηση που νιώθουν στην σχέση τους και το πόσο έντονη δέσμευση νιώθει ο ένας για τον άλλο.

Τους ζητήθηκε επίσης να υποβάλουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την αντίληψή τους για την σεξουαλική επιθυμία του/της συντρόφου τους και το πόσο ικανοποιημένοι και δεσμευμένοι πιστεύουν ότι είναι οι σύντροφοί τους. Κάθε ζευγάρι κατέγραψε επίσης το πόσο συχνά έκανε σεξ.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ένα: Οι άντρες υποτιμούν σε πολύ μεγάλο βαθμό την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών συντρόφων τους. Με άλλα λόγια, οι άνδρες εξακολουθούν να πιστεύουν οι γυναίκες θέλουν σχετικά σπάνια να κάνουν σεξ.

Γιατί οι άνδρες υποτιμούν πόσο συχνά θέλουν σεξ οι γυναίκες

Πρώτον, ανέφεραν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να υποτιμούν το πόσο συχνά η σύντροφός τους θέλει σεξ, επειδή ενδόμυχα προσπαθούν να αποφύγουν την απόρριψη.

Δεύτερον, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι άνδρες υποτιμούν την επιθυμία της συντρόφου τους για σεξ, επειδή (και πάλι υποσυνείδητα) προσπαθούν να παραμείνουν σε εγρήγορση, να «κυνηγούν» την γυναίκα ως παραδοσιακά αρσενικά και να μην «εφησυχάζουν» ως προς το πόσο συχνά μπορούν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορμές.

Τελικά, η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών αποδείχτηκε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι φαντάζονται οι άνδρες