Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες όταν είναι single;

Οι γυναίκες είναι πιο χαρούμενες όταν είναι single από ότι οι άντρες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Mintel, η οποία δείχνει ότι το 61% των γυναικών έναντι του 49% ανδρών αισθάνεται ικανοποίηση όταν δεν βρίσκεται σε σχέση.

Μάλιστα το 75% των γυναικών δεν αναζήτησε σύντροφο τον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με το 65% των single ανδρών που επίσης δεν ενδιαφέρθηκε να βρει σύντροφο.

Η αιτία, σύμφωνα με την Independent, είναι ότι οι γυναίκες βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολη τη διατήρηση μιας ετεροφυλοφιλικής σχέσης σε σχέση με τους άνδρες.

Η καθηγήτρια, Emily Grundy, του Πανεπιστήμιου του Έσεξ, ανέφερε στην Telegraph, ότι οι γυναίκες αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στις οικιακές εργασίες, φροντίζουν τη σχέση συναισθηματικά, προσπαθούν πρώτες να λύσουν τα προβλήματα ή τις διαφωνίες και κάνουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρήσουν τη σχέση.

Κοινό συμπέρασμα διάφορων ερευνών, συμπληρώνει η ίδια, είναι ότι οι περισσότερες single γυναίκες τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες και να έχουν περισσότερους φίλους σε σύγκριση με τους single άνδρες.