Ερευνητές ανακάλυψαν τους 3 παράγοντες για επιτυχημένο οργασμό

Το ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είναι τόσο συχνός όσο ο ανδρικός επιβεβαιώνεται συχνά από διάφορες έρευνες. Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior και βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από 52.000 ανθρώπων ηλικίας 18 έως 65 ετών που διατηρούσαν μόνιμη σχέση.

Η μελέτη δείχνει πως υπάρχει χάσμα στη συχνότητα των οργασμών ανάμεσα στα φύλα, αφού οι άντρες φτάνουν στην κορύφωση συχνά ή και πάντα σε ποσοστό 95%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό μόλις 65%.

Αναλύοντας τους παράγοντες που προκαλούν ή αποθαρρύνουν τον γυναικείο οργασμό, οι επιστήμονες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: υπάρχουν τρεις παράγοντες που συσχετίστηκαν με μεγαλύτερη συχνότητα οργασμού στις γυναίκες. Αυτοί είναι η διέγερση των γεννητικών οργάνων, τα παθιασμένα φιλιά και το στοματικό σεξ.

Μπορεί οι παραπάνω παράγοντες να μοιάζουν… προφανείς, στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει το αντίθετο, τουλάχιστον για μια μερίδα ανδρών. Όπως έδειξε η έρευνα το 30% των ανδρών που συμμετείχαν ανέφεραν πως ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό είναι η διείσδυση.