Έρευνα αποκαλύπτει πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ άνδρες και γυναίκες

Οι άντρες σκέφτονται πράγματι το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα ή πρόκειται απλώς για έναν επίμονο σεξουαλικό μύθο; Για τις γυναίκες ισχύει κάτι αντίστοιχο;

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research και βασίστηκε στις απαντήσεις 283 νεαρών αντρών και γυναικών έρχεται να δώσει απάντηση.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες, ηλικίας 18-25 ετών, να καταγράφουν τις σκέψεις τους για διάστημα μίας εβδομάδας, συγκεκριμένα σκέψεις που αφορούσαν είτε το φαγητό, είτε τον ύπνο, είτε το σεξ.

Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ λιγότερο ενώ οι γυναίκες περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα, οι άντρες πράγματι σκέφτονται το σεξ περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με τις γυναίκες, σκέφτονται όμως περισσότερο και το φαγητό αλλά και τον ύπνο.

Συγκεκριμένα οι άντρες σκέφτονται το σεξ 34,2 φορές κατά μέσο όρο την ημέρα, με τις γυναίκες να το σκέφτονται 18,6 φορές. Οι άνδρες σκέφτονται τον ύπνο και το φαγητό, 29 και 25,1 φορές αντίστοιχα. Από την πλευρά τους οι γυναίκες σκέφτονται τον ύπνο 13,4 φορές και το φαγητό 15,3 φορές.

Ως προς τον επίμονο μύθο ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν ισχύει. Ακόμη και οι άντρες νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με το δείγμα των αντρών που συμμετείχαν, φαίνεται πως σκέφτονται το σεξ περίπου δύο φορές κάθε ώρα που είναι ξύπνιοι. Οι γυναίκες, από την άλλη, σκέφτονται κατά μέσο όρο το σεξ μία φορά ανά ώρα.

Ωστόσο επειδή οι συμμετέχοντες καλούνταν να πατήσουν ένα κουμπί κάθε φορά που σκέφτονταν κάτι από τα τρία, πιθανόν τα αποτελέσματα να μην είναι αξιόπιστα και να επηρεάζονται από κοινωνικά στερεότυπα σε σχέση με τα φύλα και το σεξ.

Πηγή: Onmed.gr