Ύστατη προσπάθεια από τις ομάδες για να «παγώσει» η αναδιάρθρωση

Super League με 16 ομάδες και ισχύ του συμβολαίου με την ΕΡΤ εισηγείται η ΕΕΠ/ΕΠΟ
Οι ομάδες συνεχίσουν την… προσπάθειά τους για να «παγώσει» για μία χρονιά η αναδιάρθρωση και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αποφάσισε να εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη την τροποποίηση της σχετικής τροπολογίας.
Συγκεκριμένα, την τετάρτη (3/4) κατά τη συνεδρίαση η ενδεκαμελής Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αποτελείται από μέλη της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League και τον πρόεδρο της Football League) εξέτασε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέχεια της απόφασης που είχε ληφθεί από την ομοσπονδία τον περασμένο Αύγουστο και αποφάσισε να εισηγηθεί τις εξής τροποποιήσεις:

1. Η ΕΕΠ εισηγείται τη νέα σεζόν η Super League να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Football League.

2. Συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2 θεωρώντας πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες.

3. Η ΕΕΠ συμφωνεί να μετατραπεί η Football League σε τρίτη τη τάξει κατηγορία στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Η παραπάνω πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ, ισχύει με την επιφύλαξη ότι από την πλευρά του κ. Βασιλειάδη και της ΕΡΤ θα ισχύσει στο ακέραιο το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τις επτά ΠΑΕ της Super League.

Να θυμίσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίζεται ανένδοτος αναφορικά με τη μείωση των ομάδων της Superleague, επιμένοντας για πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 14 από τη νέα σεζόν, υπογραμμίζοντας στις ομάδες να σεβαστούν τις συμφωνίες που έχουν γίνει. Εάν δεν γίνουν δεκτές οι παραπάνω εισηγήσεις οι ομάδες θα ζητήσουν ξανά συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε στην ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες την τροπολογία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έπρεπε να λάβει εντολή από την ΕΠΟ με επιστολή της – όπως και έγινε – ως προς την ακριβή νομική μορφή της νέας κατηγορίας. Αν δηλαδή η Super League 2 θα είναι μέρος της Super League ή αν θα είναι ανεξάρτητη. Χωρίς την επιστολή της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν δύναται να νομοθετήσει, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Μόνο που οι εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν έχουν συνάδουν με όσα είχαν συμφωνηθεί για τη μείωση των ομάδων στη Super League.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook