Ξανά μπελάδες για τη Σίτι – Σε… κίνδυνο μετά τις νέες αποκαλύψεις των Football Leaks

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να έχει μπλεξίματα με το «Financial Fair Play». Οι «πολίτες» είναι, μάλιστα, σε κίνδυνο, μετά τις νέες αποκαλύψεις από τα «Football Leaks» για τις φερόμενες επανειλημμένες παραβιάσεις του οικονομικού fair play από την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Μιλάμε για παραβιάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην συμμετοχή της αγγλικής ομάδας στην Ευρώπη.

«Όπως συμφωνήθηκε, η ετήσια άμεση υποχρέωση για την Aabar είναι τρία εκατομμύρια λίρες. Οι άλλοι δώδεκα θα έρθουν απευθείας από την Αυτού Εξοχότητα». Με αυτό το εσωτερικό μήνυμα, που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2010, έφεραν στο φως τα «Football Leaks» και δημοσιεύθηκε από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο γενικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Σάιμον Πιρς, παραδέχεται ότι το μεγαλύτερο μέρος χορηγίας του αγγλικού συλλόγου προέρχονταν πραγματικά από τον κύριο μέτοχο, που είχε τον έλεγχο.

Μέχρι το 2012, το πλεόνασμα των χρημάτων που εγγυάται απευθείας το Αμπού Ντάμπι, ανερχόταν σε 149,5 εκατομμύρια λίρες. Και άλλα 57 εκατομμύρια θα έφτασαν στα ταμεία της Σίτι από τον μέτοχο, αλλά θα αντιπροσωπεύονταν και ως χορηγίες, επίσης το 2013.

Ένα «ποτάμι» χρημάτων που επέτρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ομάδας, η οποία έγινε υπό τον έλεγχο του Σεΐχη Μανσούρ μια ευρωπαϊκή δύναμη: τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας, τρία League Cup και δύο Community Shield, φτάνοντας επίσης στα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2015-2016.

Ο σύλλογος απάντησε στις νέες αποκαλύψεις με μία δήλωση: «Εμείς δεν θα κάνουμε κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτά τα στοιχεία που φέρεται να έχουν παραποιηθεί ή κλαπεί από το προσωπικό του City Football Group και τους ανθρώπους της. Η προσπάθεια να καταστραφεί η φήμη του συλλόγου είναι σαφής».

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Παρί Σεν Ζερμέν.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook