Τσέλσι: Μαθήματα ιστορίας με επίσκεψη στο Άουσβιτς – Για όποιον έχει ρατσιστική συμπεριφορά στο γήπεδο (εικόνες)

Η Τσέλσι κάνει μαθήματα ιστορία στους φιλάθλους της με στόχο την απομάκρυνση από το «Στάμφορντ Μπριτζ» κάθε ρατσιστικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, οι «μπλε» του Λονδίνου άρχισαν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τους φιλάθλους της και σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Sun», όποιος οπαδός κριθεί ένοχος από τον σύλλογο, θα έχει δύο δυνατότητες: να μην βρεθεί ξανά ποτέ στο γήπεδο ή να συμμετάσχει σε εναλλακτικές δραστηριότητες.

Και μεταξύ αυτών που προτείνει ο ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς-είναι εβραϊκής καταγωγής-υπάρχει η επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

«Η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο των φιλάθλων δεν είναι αρκετή, δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά τους. Αυτή η πολιτική δίνει στους οπαδούς την ευκαιρία να καταλάβουν τι έχουν κάνει και να θέλουν να συμπεριφέρονται καλύτερα. Στο παρελθόν θα τους απομακρύναμε από το γήπεδο για τρία χρόνια. Τώρα, όμως, τους λέμε «εσείς κάνετε λάθος, έχετε δύο δυνατότητες: να μην έρθετε ξανά στο Stamford Bridge ή καταλάβετε το λάθος σας», είπε ο πρόεδρος της αγγλικής ομάδας Μπρους Μπακ.

Η απόφαση αυτή της Τσέλσι, προέκυψε μετά από ρατσιστικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των φιλάθλων της, μετά έναν αγώνα εναντίον της Τότεναμ, ομάδα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου, αλλά και σε ένα παιχνίδι με την Λέστερ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook