Το Μουντιάλ του 2022 θα γίνει Νοέμβριο και Δεκέμβριο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες σε 48 (εικόνες)

«Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών αυτό της Ρωσίας»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σε συνέντευξη τύπου στην Μόσχα επιβεβαίωσε την Παρασκευή (13/7) ότι το επόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022 θα διεξαχθεί… χειμώνα και αυτό θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Νοεμβρίου του 2021 ως τις 18 Δεκεμβρίου.

Γι’ αυτή την απόφαση έχουν σημειωθεί στο παρελθόν πολλές αντιρρήσεις, ειδικά από τους συλλόγους και της συνομοσπονδίες των χωρών, αφού θα πρέπει να αλλάξει όλο το καλεντάρι αυτής της σεζόν. Ο πρόεδρος της FIFA άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ομάδες να αυξηθούν σε 48, ενώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας τόνισε ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών.

Για τη διευκόλυνση των πρωταθλημάτων, το τουρνουά θα διαρκέσει μόλις 28 ημέρες και μάλιστα ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου, Εθνική Εορτή του Κατάρ.

«Οι ομοσπονδίες έχουν ενημερωθεί σχετικά για αυτή την απόφαση, διότι είναι αδύνατον να παιχθεί ποδόσφαιρο στο Κατάρ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», τόνισε σχετικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Να θυμίσουμε ότι στα γήπεδα του Κατάρ δεν γίνεται να διεξαχθεί η διοργάνωση καλοκαίρι, διότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Οι διοργανωτές στο παρελθόν είχαν τονίσει ότι είναι σε θέση μέσα στα γήπεδα να παρέχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες σε παίκτες και φιλάθλους με συστήματα… δροσιάς, αλλά κόσμος θα υπάρχει και εκτός σταδίων.

Ακόμα παραμένει άγνωστος ο αριθμός των φιναλίστ, αφού εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των φιναλίστ σε 48. «Αυτό θα συζητηθεί στους επόμενους μήνες, αρχικά με τους διοργανωτές από το Κατάρ και μετά με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της FIFA και τόνισε: «Βλέπουμε τη βιωσιμότητα της διοργάνωσης από 32 σε 48 επιλογές. Αν διατηρηθεί η πρώτη εναλλακτική λύση, θα είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι. Δεν υπάρχει τίποτα σαφές. Τα Μουντιάλ ξεκίνησαν με 13 ομάδες, μετά πήγαν 16 στη συνέχεια 24 και τώρα 32. Η ποιότητα αυξήθηκε. Η πρωταθλήτρια της Νοτίου Αμερικής (Χιλή) και της Αφρικής (Καμερούν) έμειναν έξω από την τελευταία διοργάνωση. Επίσης η Ιταλία, η Ολλανδία και η Τουρκία δεν αγωνίστηκαν στη Ρωσία. Αν τελικά οι ομάδα πάνε 48, θα παίζουν κάτι λιγότερο από το 25% των μελών μας».

****
«Πριν από μερικά χρόνια, είχα δηλώσει ότι αυτό το Μουντιάλ θα είναι το καλύτερο της Ιστορίας. Σήμερα, μπορώ να επαναδιατυπώσω την άποψη μου, λέγοντας πως πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών»…

Τάδε έφη, Τζάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την επιτυχία του Μουντιάλ, που φιλοξενείται στην Ρωσία, καθώς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο «Λουζνίκι» -έδρα του τελικού ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία- αποθέωσε τους διοργανωτές.

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα στον κόσμο ή να αλλάξει το παρελθόν, αλλά μπορεί να έχει αντίκτυπο στο μέλλον και ίσως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία να μπορούν να βρουν έμπνευση από αυτό που κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο, πολλά πράγματα που δεν δουλεύουν όπως έπρεπε, όχι σε μία μόνο χώρα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σίγουρα όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Αλλά εδώ είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εστιάζουμε στο ποδόσφαιρο, στον εορτασμό του ποδοσφαίρου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη του διαλόγου, να επιτρέψει τη συζήτηση».

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν», συνέχισε με έμφαση ο Ελβετός παράγοντας, που δικαιολογημένα μιλά με τα καλύτερα λόγια για το Μουντιάλ της Ρωσίας, δεδομένου ότι τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια, δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο μέσα κι έξω από τα γήπεδα, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό δείγμα στους χιλιάδες ελέγχους ντόπινγκ.

«Η Ρωσία έχει αλλάξει, έχει γίνει μια πραγματική χώρα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος του DNA της χώρας, χάρη στην απόδοση της εθνικής ομάδας. Όλα είναι όμορφα εδώ. Η κληρονομιά αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σημαντική και αυτό που κτίσθηκε, κτίσθηκε για το μέλλον», επεσήμανε ο Ινφαντίνο και συνέχισε: «Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η αντίληψη για την Ρωσία. Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, στην Μόσχα αλλά και σε όλες τις πόλεις υποδοχής, έχουν συνειδητοποιήσει ότι έφτασαν σε μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, σε μια χώρα έτοιμη να δείξει στον κόσμο ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε. Η Ρωσία είναι μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό και Ιστορία της ανθρωπότητας».

Διαβάζονται ΤΩΡΑ