Τι περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Κατηγορούνται και άλλα έξι άτομα

  • Οι κατηγορίες σχετίζονται με εισβολή σε αθλητικό χώρο και κατοχή όπλου που μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε αθλητική δραστηριότητα
  • Άτομα της ιδιωτικής του φρουράς και ένας εν ενεργεία αστυνομικός περιλαμβάνονται στη δικογραφία

Ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού σχηματίστηκε σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και άλλων έξι ατόμων. 

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται για εισβολή σε αθλητικό χώρο και διακοπή του αγώνα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι κατείχε αντικείμενο (εν προκειμένω το όπλο), που κατά τον Νόμο Περί Αθλητισμού μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε αθλητική δραστηριότητα.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη άτομα της ιδιωτικής του φρουράς, όπως επίσης και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, που είχε διατεθεί για την ασφάλεια του επιχειρηματία. Καθώς όμως παρήλθε το αυτόφωρο, η συγκεκριμένη δικογραφία θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας.

Δείτε Επίσης