Θρηνεί τα θύματα και η ποδοσφαιρική ομάδα στο Στρασβούργο

Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες -εκ των οποίων οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης (11/12) στην «καρδιά» του Στρασβούργου, ένας 29χρονος άνδρας, ο οποίος διαφεύγει, και αυτό το τραγικό γεγονός έχει αρνητικές επιδράσεις και στις ομάδες της πόλης.

Τα θύματα θρηνεί και η ποδοσφαιρική ομάδα, που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

«Θρηνούμε για τα θύματα. Οπως όλοι οι κάτοικοι της πόλης, όπως όλοι οι Αλσατοί, όπως όλοι οι Γάλλοι, έτσι και όλοι εμείς στην Στρασμπούρ θρηνούμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες, στους φίλους, σε όλους εκείνους που από κοντά ή από μακρυά, επλήγησαν από αυτό το δράμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου.

Να θυμίσουμε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους που ευρίσκοντο στην χριστουγεννιάτικη αγορά της γαλλικής πόλης, ενώ τραυμάτισε άλλους 13. Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα από την επίθεση, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Την ώρα της επίθεσης έπαιζε στο Champions League και η μπασκετική ομάδα. Στο γήπεδο επικράτησε τρόμος με τον κόσμο να τραγουδά-και τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας – για τα θύματα.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook