Συνελήφθησαν 14 ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία

Με την κατηγορία του σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της Κυριακής η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στην Άγκυρα 14 φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, οι 14 συλληφθέντες είναι όλοι τους ξένοι υπήκοοι.   Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε μια σειρά από αστυνομικές εφόδους που έγιναν στους χώρους διαμονής τους στην τουρκική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Anadolu δεν διευκρίνισε τι είδους επίθεση σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τα πρόσωπα αυτά.   Όταν ξεκίνησε η συριακή κρίση, τον Μάρτιο του 2011, η Τουρκία απετέλεσε τον κύριο «διάδρομο» διέλευσης προς τη Συρία, για όσους δυτικούς ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Η Άγκυρα, που αρχικά κατηγορήθηκε για ελλιπείς ελέγχους, έκλεισε τα σύνορά της με τη Συρία μετά τις πρώτες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο έδαφος της.

Παράλληλα, πολλαπλασίασε τις συλλήψεις και τις απελάσεις ξένων φερόμενων ως τζιχαντιστών και εντάχθηκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάζονται ΤΩΡΑ


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook