Θυελλώδης ήταν η σύσκεψη στα γραφεία της Super League, που ολοκληρώθηκε μετά από 2,5 ώρες. Εκεί παραβρέθηκαν ιδιοκτήτες και όχι μόνο των συλλόγων, με τους διαλόγους να είναι καυτοί.

Η είδηση αφορά τη σύσταση 6μελούς επιτροπής, η οποία θα ενημερώσει τον Σταύρο Κοντονή προκειμένου να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές στην ΕΠΟ και την Ελληνική διαιτησία για την βελτίωση του ποδοσφαίρου. Παράλληλα θα συζητηθεί και η συνέχιση του φετινού Κυπέλλου, που ζήτησαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος την επιτροπή θα αποτελούν ο ίδιος, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, καθώς και τα “αφεντικά” των 4 μεγάλων (Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης)!

Ο εν τοις πράγμασι διοικητής της ΑΕΚ (σύμφωνα και με την ΕΕΑ), Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν αυτός που έριξε τη ιδέα για την επιτροπή. Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνεδρίαση.

“Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι μικροί μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Ξέρετε πολύ καλά. Μην κρυβόσαστε και μη φοβάστε κανένα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει ας βοηθήσει. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δίκιο σε όσα λέει.

Εμείς πρέπει να δούμε πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Να φτιάξουμε μία επιτροπή με τους τέσσερις μεγάλους και δύο εκ των μικρών. Αυτή η επιτροπή των “6” θα πάει στην ΕΠΟ και στον Κοντονή για να αλλάξουν τα πράγματα στη διαιτησία. Αυτοί οι “6” θα αναλάβουν αυτό το καθήκον. Να φτιάξει η διαιτησία.

Πρέπει επίσης να αλλάξει εδώ και τώρα η ΕΠΟ και η διοίκηση της και να ολοκληρωθεί ο θεσμός του Κυπέλλου. Μία ακόμα πρόταση. Ο πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να δίνει το 40% των εσόδων από την Λίγκα στις μικρές ομάδες για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Ένα πρόβλημα που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να λύσουμε είναι ότι όλοι παίζουν στοιχήματα”.

Εκεί παρενέβει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης που του ζήτησε πριν συνεχίσει να παραδεχτεί πως είναι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης απάντησε πως η ΑΕΚ έχει πρόεδρο.

Ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, εξερχόμενος από τα γραφεία του συναιτερισμού, είπε:

Για τη συνάντηση ιδιοκτητών της Super League: “Δεν είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά μερικές χρειάζονται τυπικές συναντήσεις οι οποίες αποτελούν χάσιμο χρόνου, για να γίνουν πιο ουσιαστικές στη συνέχεια. Η ίδια η Super League δεν έχει τόσες αρμοδιότητες, όσες θα περίμενα. Δημιουργείται η εντύπωση ότι μιλήσαμε πολύ, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Σε διαφορετικούς τόνους και με διαφορετικές λέξεις. Όλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα. Ότι χρειαζόμαστε ποιοτικό και καθαρό ποδόσφαιρο, να καταλάβουμε ότι η διαφθορά και η κακή διαιτησία είναι η πηγή της βίας. Ανακοίνωσα στους ιδιοκτήτες τη θέση μου. Είναι απίθανο να αλλάξω τη θέση μου, είμαι προσβεβλημένος, δυστυχώς αρχίζουν να χρησιμοποιούν μεθόδους για να με ονομάσουν ως φιλοξενούμενο.

Για τον διαιτητή Παππά και τις επενδύσεις του: “Σκέφτομαι ξανά μερικά κάποια πράγματα, δεν ξέρω σε ποια απόφαση θα φθάσω, εγώ στα 4 χρόνια ενασχόλησης μου με τον ΠΑΟΚ έχω κάνει πολλά περισσότερα από όσα έχουν κάνει όλη τους τη ζωή. Απαιτώ τα δικαιώματά μου, τη δραστηριότητα έχω, έχει φέρει στο κράτος 308.000.000 ευρώ. Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν αφαιρεί τα χρήματά μου. Πάνω από όλα θα είναι η δική μου τιμή και η τιμή του ΠΑΟΚ. Υποστηρίζω τη κυβέρνηση που ματαίωσε το Κύπελλο και είμαι υπέρ να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία, ποιο θα είναι τα αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Έχω επενδύσει 85.000.000 στον ΠΑΟΚ, διαιτητές σαν τον Παππά να αποβληθούν ισόβια”.

Για τη βία και την καταγωγή του: “Θα επιστρέψει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων σε εμάς. Το είπα και μέσα, δεν υποστηρίζω τους φιλάθλους σ αυτό το θέμα. Είμαι κατά της βίας. Οι ενέργειες του Παππά προκάλεσαν τη βία και είμαστε τυχεροί που δεν έμειναν ανάπηροι άνθρωποι. Περιμένουν να σκοτωθούν άνθρωποι;, Δεν μπορούν οι διαιτητές να προκαλούν τη βία. Κι αν το παιχνίδι είχε διακοπεί εκείνη τη στιγμή που θα έπρεπε να είχε διακοπεί εμείς θα δουλεύουμε να διορθώσουμε το σφάλμα μας. Δεν μπορούμε να εκτελούμε τα χρέη του κράτους. Η βία και μάχη κατά τη βίας αποτελούν καθήκον του κράτους. Όπως παλεύουμε κατά της τρομοκρατίας πρέπει να παλεύουμε κατά της βίας. Δεν μπορεί, ο διαιτητής 90 λεπτά να μας κοροϊδεύει. Το λέω ξανά δεν θα αλλάξω τη θέση μου ακόμη κι αν η ίδια η Τούμπα κλείσε την πόρτα μου σε μένα. Δεν στεναχωριέμαι ότι είμαι συνδεδεμένος με την Τούμπα, δεν έχω κάνει τίποτα τέτοιο για να ντρέπομαι, το κράτος έχει αποκτήσει ένα σωστό επενδυτή και πρέπει να εκτιμήσει. Είμαι Πόντιος, περήφανος Πόντιος από σήμερα είμαι Ρωσοπόντιος και το λέω με υπερηφάνεια. Θα πάμε στα δικαστήρια, θα προστατέψω τη δική μου αξιοπρέπεια. Είναι μεγάλης αξίας το διαβατήριο, αυτό που έχω. Το είπαν και πάνω, κήρυξαν πόλεμο και θα τον έχουν. Όλοι οι ιδιοκτήτες θέλουν το ίδιο πράγμα, καθαρότητα, να γυρίσουν οι φίλοι. Όλοι μας φωνάζουμε για το ίδιο πράγμα, αλλά δεν μπορούμε να ενωθούμε και να βάλουμε ένα τέλος. Έφθασε αυτός ο καιρός”.

Για το σχέδιο ασφάλειας της Τούμπας: “Προσβεβλημένος, θα υπερασπιστώ την τιμή και την αξιοπρέπειά. Είμαι ένας Πόντιος, είμαι αξιοπρεπής αυτάρκης Πόντιος, με αυτοπεποίθηση. Η ομάδα δεν θα πάει στην Αθήνα, σε κάθε περίπτωση. Θα κάνουμε ένα φιλικό και τα χρήματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για την ασφάλεια της Τούμπας. Θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ασφάλειας της Τούμπας και θα δημιουργηθεί ένα σωματείο “Ασφαλής Τούμπας” και θα διαθέτουμε ‘ένα 10% αλλά και προσωπικά μου χρήματα, θα πηγαίνουν για τη σωστή ασφάλεια της Τούμπας, κι άλλων γηπέδων. Το είπα παρουσία όλων, εάν υπάρχει στη γη ένα ιερό μέρος αυτή είναι η Τούμπα

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, επεσήμανε:

“Είχα πολύ καιρό να έρθω στη Superleague. Ακούστηκαν οι γνώμες όλων, δεν μορφώθηκα παραπάνω, είπε ο καθένας τις απόψεις του, θα συζητηθούν όλα στο επόμενο συμβούλιο», ανέφερε αρχικά.

Για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό: «Στον Ολυμπιακό και το “Γ. Καραϊσκάκης” τα αποδυτήρια είναι μοναστήρι. Θα τα τηρήσουμε μοναστήρι και με τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη ομάδα και θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι επιπέδου Champions League. Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο να βοηθήσει με τη φωνή του και τίποτα παραπάνω, να μην παρεκτραπούν. Να δει ο κόσμος ένα ποδόσφαιρο. Έχουμε πάρει το πρωτάθλημα, δεν μας ενδιαφέρει τόσο το ματς όμως είμαστε υποχρεωμένοι καθώς είναι ο αντίπαλος πολύ σημαντικός. Πρέπει να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας

Ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από εμάς. Το συνηθίζουμε άλλωστε. Θέλουμε όλες οι ομάδες να φτάσουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Είναι γιορτή το ματς της Κυριακής, θέλουμε να γίνει ωραίο παιχνίδι, σε αθλητικό πλαίσιο, επιπέδου Champions League».

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην κατέβει στον επαναληπτικό του Κυπέλλου: «Είναι πρόβλημα του ΠΑΟΚ και του κ. Σαββίδη να μην κατέβει. Εγώ πιστεύω πως θα γίνει το ματς, ο θεσμός του κυπέλλου σε όλον τον κόσμο είναι ιερός, συμμετέχουν όλες οι ομάδες. Είναι ασέβεια προς αυτές τις ομάδες να διακοπεί επειδή έγινε επεισόδιο σε ένα γήπεδο. Δεν έχουν δικαίωμα να στερήσουν από τον ελληνικό λαό το κύπελλο. Αμα γίνουν επεισόδια δεν το συζητάω, να πληρώσει η ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή.

Εμάς στον Ολυμπιακό για το τίποτα μας τραβάνε. Πιστεύω θα γίνει το κύπελλο, δεν μπορείς να καταργήσεις τον θεσμό, αργά ή γρήγορα ο κ. Κοντονής θα πάρει τις αποφάσεις και θα δώσει ο ίδιος το εναρκτήριο λάκτισμα».

Για τον… απολυμένο Ιγκόρ Τούντορ!: «Ο καθένας έχει τις απόψεις του, εμείς έχουμε πάρει το πρωτάθλημα, είμαστε στον τελικό του κυπέλλου είτε το θέλετε, είτε όχι. Εγώ σέβομαι τη γνώμη καθενός, αλλά πείτε μου, ο Ολυμπιακός έχει ή δεν έχει την καλύτερη ομάδα; Είναι αχτύπητος, όπως δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, όπως είπε καλά λόγια και για τον Φορτούνη και για αυτό τον έδιωξαν. Πως να αμφισβητήσεις τον Ολυμπιακό όταν είναι 30 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ, 20 από την ΑΕΚ και 25 από τον Παναθηναϊκό; Δεν έγινε το ματς με τον Ηρακλή κι αυτό είναι πρόβλημα για εμάς, βγαίνει η ομάδα εκτός ρυθμού».

****Με τις προτάσεις του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μελισσανίδη συμφώνησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, που ωστόσο δεν έδωσε το παρών στη συνάντηση.

****Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Αφορμή στάθηκαν οι κουβέντες του Παπαθανασάκη, πως ο Ολυμπιακός καλύπτει τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, ο οποίος είναι υπόδικος. Ο Θεοδωρίδης, του απάντησε πως δεν θα του λέει τι να κάνει και να αλλάξει ύφος.

Σε αυτά αντέδρασε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού. Και έτσι οι δύο άνδρες σηκώθηκαν από το τραπέζι για να έρθουν πιο κοντά αλλά επενέβησαν ψυχραιμότεροι για να τους σταματήσουν.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας