Στον «αφρό» της παγκόσμιας γυμναστικής η Κελαϊδίτη (video)
Η Ελένη Κελαϊδίτη με εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του σύνθετου ατομικού εδραίωσε τη θέση της ως μια από τις καλύτερες αθλήτριες στην κόσμο. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε στον τελικό πολύ καλή εμφάνιση, με εξαίρεση την κορδέλα, και συγκέντρωσε συνολικά 69,950 βαθμούς (στεφάνι: 18,000 β., μπάλα: 18,250 β., κορύνες: 18,400 β., κορδέλα: 15,300 β.), που τη φέρνουν στην τρίτη θέση της κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γκρουπ.

Απομένουν βέβαια να αγωνιστούν οι 12 καλύτερες αθλήτριες (17:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας), με βάση την κατάταξη του προκριματικού, αλλά σε κάθε περίπτωση η Κελαϊδίτη δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη 15η θέση, που ήταν και ο στόχος της πηγαίνοντας στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Μία αντίστοιχη εμφάνιση στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, στο Μπακού, θα της δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να θυμίσουμε ότι η Ελένη Κελαϊδίτη πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του σύνθετου ατομικού την Πέμπτη (13/9), ολοκληρώνοντας τον προκριματικό με 52,800 βαθμούς (υπολογίζονται οι τρεις καλύτερες βαθμολογίες για κάθε αθλήτρια) και προκρίθηκε ως 14η. Στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του προκριματικού, η 18χρονη πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στις κορύνες, το κατά τεκμήριο καλύτερό της όργανο, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει μία εμφάνιση που θα της επέτρεπε την υπέρβαση και την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα. Με 17,050 βαθμούς, κατετάγη 18η στο συγκεκριμένο όργανο, έχοντας πάντως το πρόγραμμα με τον δεύτερο υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας μεταξύ των αθλητριών που έμειναν εκτός τελικού.

Την «σκυτάλη» παίρνει το Σάββατο (15/09) στην Σόφια η Εθνική ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Αύρα Ντούρο), που θα πάρει μέρος στον πρώτο από τους δύο ομίλους του σύνθετου αγώνα (13:00 – 16:00 ώρα Ελλάδας), με την επιδίωξη να παρουσιάσει χωρίς λάθη τα νέα προγράμματά της στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην κορυφαία 24άδα και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο και προ-Ολυμπιακό του 2019.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook