Στο πλευρό του συλλόγου «Ελπίδα» και ο Ολυμπιακός – Σημαντική βοήθεια του ΠΑΟΚ στο ΑΧΕΠΑ
Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον ίδιο χώρο και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/1). Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι πρόσφερε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης πρόσφερε σημαντική βοήθεια στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ύψους 250.000 ευρώ, για την αγορά μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας…

Στην επίσκεψη των «ερυθρολεύκων» στο «Ελπίδα» βρέθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ και Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Οι ποδοσφαιριστές μοίρασαν απλόχερα δώρα και αγάπη στα παιδιά ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε δωρεά στον Σύλλογο.

Σύμφωνα με το sfina.gr, site στο οποίο μίλησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ, ιατρός κ. Τάσος Σπανός, ο πρόεδρος του «Δικέφαλου» του Βορρά πρόσφερε τη σημαντική βοήθεια που αναφέραμε. Όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής της Κλινικής, Ωριλάς κ. Κων/νίδης ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και του ζήτησε να βοηθήσει οικονομικά γιατί η Κλινική δεν είχε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία αποκτά πλέον και θα μπορούν οι ασθενείς να ξεπερνούν σημαντικά προβλήματα.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ το συνολικό ποσό για αγορά μηχανημάτων και ανακαίνιση όλης της πτέρυγας (και για κατασκευαστικά θέματα), που θα δωρίσει ο Ιβάν Σαββίδης θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη Δευτέρα (21/1) ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επισκέφτηκαν το ΑΧΕΠΑ και μοίρασαν δώρα:
Στην επίσκεψη του Ολυμπιακού στο «Ελπίδα», πρώτος πήρε τον λόγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού και Αγία Σοφία, κ. Μανώλης Παπασάββας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μαρινάκη, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, αλλά και φυσικά τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, για όλα όσα κάνουν για τα παιδιά:

«Αξιότιμε κύριε Μαρινάκη, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού, να σας καλωσορίσουμε στο νοσοκομείο μας. Για 9η συνεχή χρονιά είστε κοντά μας. Αυτό δείχνει την έμπρακτη στήριξή σας, την αγάπη σας, στο έργο που επιτελούμε στο νοσοκομείο μας και σας ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό.

Θα σας αναφέρω, πρόσφατα το νοσοκομείο μας έχει ξεκινήσει και γίνεται κέντρο αριστείας. Ήδη η ομάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών έχει πάρει την ανώτατη πιστοποίηση στον χώρο της.

Το πιστοποιητικό της την κατατάσσει σε μία από τις κορυφαίες μονάδες μεταμόσχευσης μυελού των οστών και πριν δύο εβδομάδες έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας κυτταρική θεραπεία σε μια γυναίκα 40 ετών, η οποία έχει οξεία λευχαιμία και έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών περίπου πριν ένα έτος.

Προσεβλήθη από κυτταρομεγαλοϊό, μια λοίμωξη CMV η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με θεραπευτική αγωγή.

Αυτό που έγινε χάρη στη μεγάλη δωρεά που έχει κάνει η ΕΛΠΙΔΑ και η κυρία Βαρδηνογιάννη. Το νοσοκομείο μας προμηθεύτηκε το πρώτο μηχάνημα επεξεργασίας κυττάρων στη χώρα μας.

Έτσι πήραμε κύτταρα από τον δότη, ήρθαν στο νοσοκομείο, έγινε η κατάλληλη επεξεργασία στο δικό μας κέντρο, μετά τα κύτταρα αυτά δόθηκαν πίσω στην ασθενή, και αυτά μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη η οποία υπάρχει. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στη χώρα μας.

Κυρία Βαργηνογιάννη σας ευχαριστούμε που δίνετε τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας να είναι πάντα στις επάλξεις και να είναι στην αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας και επιστήμης. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας. Κύριε Πρόεδρε για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε», ήταν τα λόγια του.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουν βοήθεια άνθρωποι που μπορούν, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη:

«Μας δείχνει πάντα την αγάπη του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει γίνει ο ίδιος εθελοντής δότης. Επίσης έχει ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του οράματος ΕΛΠΙΔΑ. Τα τελευταία χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει σιωπηλά και διακριτικά δωρεές οι οποίες στηρίζουν το έργο μας για να έρχονται μηχανήματα και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο προσφέρει δώρα για τα παιδιά μας, έχει προσφέρει εισιτήρια για τους αγώνες του Ολυμπιακού, έχει προσφέρει πολλές φανέλες της ομάδας οι οποίες κοσμούν διάφορα σημεία του νοσοκομείου.

Στις 30 Μαρτίου του 2015 μπήκε πλακέτα στον χώρο του οράματος ΕΛΠΙΔΑ που αναγνωρίζει τη στήριξη, επίσης έχει δοθεί τιμητική πλακέτα της ΕΛΠΙΔΑΣ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στις 4 Ιανουαρίου 2016 δόθηκε το άγαλμα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Στις 5 Ιανουαρίου 2017 απονεμήθηκε στον κ. Μαρινάκη τιμητική πλακέτα του οράματος ΕΛΠΙΔΑ, ενώ στις 11 Ιανουαρίου 2018 ο Ολυμπιακός έγινε πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ.

Όλα αυτά έγιναν αυτό το διάστημα και πραγματικά έπρεπε να τα διαβάσω γιατί είναι τόσα πολλά και πραγματικά ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη για όλα όσα έχει προσφέρει».

Τον κ. Μαρινάκη και την ομάδα του Ολυμπιακού υποδέχθηκε η ίδια η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία δεν έκρυψε την χαρά της:

«Κάτι που πρέπει να κρατήσετε όλοι, είναι ότι 4 στα 4 παιδιά θα γίνονται καλά. Αυτό είναι προσπάθεια όλων. Πάνω σε αυτό θέλω να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μου, προς όλους σας. Είναι τέτοια η οικογενειακή ατμόσφαιρα που υπάρχει στο νοσοκομείο. Ένα παιδάκι έκλαιγε στην έξοδο και έλεγε ότι δεν θέλει να φύγει και πως ήθελε να μείνει εδώ για πάντα… Δεν καλύπτονται μόνο ιατρικά τα παιδιά που είναι εδώ μέσα, αλλά και ψυχολογικά με την αγάπη που τους προσφέρουμε.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμε κύριε Θεοδωρίδη, αγαπημένη μου φίλη Ειρήνη (κα. Ειρήνη Νταϊφά), αγαπημένα μου παιδιά, όλα τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που είστε σήμερα εδώ…

Η επίσκεψη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο νοσοκομείο μας έχει γίνει πια θεσμός. Γιατί για εμάς, στην αρχή κάθε χρονιάς, όχι μόνο εμείς οι μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά σας περιμένουμε με πάρα πολύ μεγάλη ανυπομονησία να μας έρθετε.

Όπως βλέπετε, ποτέ άλλοτε δεν έχουν έρθει τόσα πολλά παιδιά, όσα σήμερα, για να θαυμάσουν τους ήρωές τους. Ακόμα κι ο μικρός Χρήστος που καθόταν στην αγκαλιά μου, πριν από λίγο, έλεγε ότι είναι φανατικός Ολυμπιακός για 4,5 χρόνια, γιατί είναι λίγο μεγαλύτερος. Πάντα, είπε, θα είναι Ολυμπιακός.

Αυτό πραγματικά είναι πολύ σημαντικό, γιατί σήμερα είναι η 9η χρονιά που έχουμε μαζί μας και υποδεχόμαστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη, φίλο μας προσωπικό και τον κύριο Μώραλη, την κυρία Ειρήνη Νταϊφά, κι όλη την ομάδα με μεγάλη χαρά και όλους τους παίκτες που τους βλέπουν τα παιδιά και τους γνωρίζουμε όλοι μας.

Πλέον, με την ιδιότητα του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ», ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει γίνει ένα μέλος της οικογένειάς μας, προσφέροντας και μεγαλύτερη ΕΛΠΙΔΑ στα παιδιά μας που τους βλέπουν όλους σαν ήρωες, αλλά και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Μαρινάκη.

Μάλιστα, ευγνωμονώ και την ομάδα και τη Διοίκησή της, για όλα αυτά που έχουν κάνει για εμάς. Μάλιστα τα έχω γράψει γιατί έχετε κάνει τόσα πολλά που δεν τα θυμάμαι απ’ έξω! Θα ήθελα να επαναλάβω τι έχει γίνει:

Είναι εννιά χρόνια που ο Ολυμπιακός είναι κοντά μας. Έχουμε το Αστέρι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που έχει τοποθετηθεί στον τοίχο, για να μας θυμίζει για πάντα, αυτήν την αγάπη που συνδέει την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ με τον Ολυμπιακό.

Ο κύριος Μαρινάκης, έχει γίνει ο ίδιος εθελοντής δότης. Επίσης ο κύριος Μαρινάκης, έχει ανακηρυχτεί επίτιμο μέλος του «Οράματος ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσα σε αυτά τα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που έρχεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κύριος Μαρινάκης, κάνει σιωπηλά και διακριτικά δωρεές, που μας βοηθούν να φέρνουμε καινούργια μηχανήματα και να βελτιώνουμε την υγεία των παιδιών.

Κάθε χρόνο φέρνουν δώρα για τα παιδιά μας. Έχει προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για τα παιδιά για το γήπεδο, έχουν προσφερθεί πολλές φανέλες που βρίσκονται κορνιζαρισμένες σε διάφορα μέρη του νοσοκομείου για να τις θαυμάζουν τα παιδιά.

Στις 30/3/2015 μπήκε πλακέτα στον χώρο του «Οράματος ΕΛΠΙΔΑΣ» που αναγνωρίζει την στήριξη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Επίσης στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κύριο Μαρινάκη, έχει δοθεί η τιμητική πλακέτα της ΕΛΠΙΔΑΣ, όπως και στις 4/1/2016 το άγαλμα της ΕΛΠΙΔΑΣ. Στις 5/1/2017, απενεμήθη στον κύριο Μαρινάκη, η πλακέτα του «Οράματος ΕΛΠΙΔΑΣ». Στις 11/1/2018 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε «Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔA».

Όλα αυτά έγιναν αυτό το διάστημα και έπρεπε να τα διαβάσω γιατί είναι πάρα πολλά και ευχαριστώ τον Πρόεδρο κι όλα τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προσφέροντας στον Πρόεδρο μια τιμητική πλακέτα, για την πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά του στα παιδιά μας», ήταν τα λόγια της κ. Βαρδινογιάννη».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε συγκινημένος. Πήρε τον λόγο στη συνέχεια, αφού τιμήθηκε και παρέδωσε στην κ. Βαρδινογιάννη μία ακόμη επιταγή, για την ενίσχυση του έργου που κάνει ο τεράστιος οργανισμός. Απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, εξηγώντας τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο ο ίδιος, αλλά και ο Ολυμπιακός, είναι πάντοτε δίπλα στην προσπάθεια που κάνει η «ΕΛΠΙΔΑ», για τα παιδιά. Γι’ αυτά τα τα παιδιά – ήρωες, αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής.

«Πρώτα από όλα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, μαζί με όλη την ομάδα, για ένατη συνεχή χρονιά. Για εμάς, όπως η κα. Βαρδινογιάννη είπε, έχει γίνει μέρος της παράδοσής μας και της οικογένειάς μας να είμαστε εδώ, με τα παιδιά.

Επίσης είμαστε πολύ χαρούμενοι να βλέπουμε πως κάθε χρόνο υπάρχει μία συνεχής πρόοδος εδώ και πως πολλά παιδιά έχουν σωθεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν μπει και στην κοινωνία χωρίς κανένα πρόβλημα. Και φυσικά όλα αυτά έχουν συμβεί με το πάθος και τη διαρκή όρεξη της κας. Βαρδινογιάννη, η οποία θέλει να βελτιώνει την όλη οργάνωση χρόνο με τον χρόνο.

Επιπλέον, επειδή είδαμε τις κατηγορίες των «Καλλιτεχνών της ΕΛΠΙΔΑΣ», των «Πρωταθλητών της ΕΛΠΙΔΑΣ», αυτό που έχουμε να πούμε, ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, είναι πως από την αρχή αυτό που έχουμε προσπαθήσει να πετύχουμε, με αυτή την παράδοση είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ένας νικητής!

Αυτό το κάνουμε επίσης μαζί με τον Δήμο Πειραιά, με τον «Πειραιά Νικητή» και προτείνουμε να έχουμε μία κατηγορία στην ΕΛΠΙΔΑ, την «ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΗΤΗΣ», καθώς όλα αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους είναι νικητές στην ζωή.

Ευχαριστώ πολύ και θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά για όσα κάνετε για την ελληνική κοινωνία και για όλους εμάς. Όλα τα καλύτερα εύχομαι, υγεία και ευτυχία για το 2019», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τον λόγο πήρε, στη συνέχεια, η κ. Ειρήνη Νταϊφά, η οποία επίσης τιμήθηκε, καθώς διατηρεί, όπως εξήγησε και η ίδια, στενούς δεσμούς τόσο με την «ΕΛΠΙΔΑ», όσο και με τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Δήμο Πειραιά.

«Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα μας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι πολύ περήφανη και προνομιούχος γιατί συνδέομαι και με τους τρεις οργανισμούς. Είμαι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της «ΕΛΠΙΔΑΣ», το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα και συνεχώς λέω πως η αγαπητή μας Μαριάννα δείχνει τον δρόμο σε εμάς.

Το δεύτερο είναι πως είμαι 5 χρόνια στον Δήμο Πειραιά, είμαι επίσης πολύ υπερήφανη γι’ αυτό και φυσικά έχω πολλούς δεσμούς με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, μεγάλη αγάπη για την ομάδα, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είμαι πολύ τυχερό άτομο, που συνδέομαι και με τους τρεις οργανισμούς. Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά», ήταν τα λόγια της.

Η κα. Βαρδινογιάννη τίμησε τον κ. Θεοδωρίδη, τον κ. Μώραλη, τον κ. Καρεμπέ, αλλά και όλη την ομάδα του Ολυμπιακού, με το αναμνηστικό της ΕΛΠΙΔΑΣ, ενώ ο προπονητής του Θρύλου, κ. Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη του κοινωνικού έργου της ΕΛΠΙΔΑΣ, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς του Ολυμπιακού: «Αυτή είναι μία μεγάλη απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός Σύλλογος. Είναι ένας υποστηρικτής της ζωής που υποστηρίζει τους ανθρώπους, υποστηρίζει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Βρίσκεται εδώ σήμερα για να δώσει δύναμη, να δώσει ελπίδα, για να δώσει φωνή σ’ αυτούς που το χρειάζονται.

Είμαι εντυπωσιασμένος από το έργο της ογκολογικής μονάδας. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος για όλα όσα γίνονται εδώ. Από τις εγκαταστάσεις και απ’ ότι έχω δει. Από το πόσο πολύ χρήσιμο είναι όλο αυτό για να βοηθήσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Απ’ ότι έχω μάθει τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ θετικά και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που υπάρχουν τέτοιες μονάδες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων που το χρειάζονται.

Ο Ολυμπιακός είναι πάντα εδώ, είναι πάντα στο πλευρό τέτοιων μονάδων και τέτοιων οργανισμών που το χρειάζονται και βρισκόμαστε εδώ για να επισκεφθούμε τους πραγματικούς ήρωες της ζωής. Όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είμαστε πάντα δίπλα τους. Ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει πάντα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και τέτοιους είδους καταστάσεις, όπου χρειάζεται. Είμαστε παρόντες, είμαστε εδώ για να δώσουμε δύναμη και χαρά σ’ αυτούς εδώ τους ήρωες, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και τις καταστάσεις τις οποίες βρίσκονται. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι, που σαν Ολυμπιακός βρισκόμαστε εδώ γι’ αυτό τον λόγο».

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη του Ολυμπιακού στο «Ελπίδα»:

Φωτογραφίες: intime.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook