Στη φυλακή Κοκόριν και Μαμάεφ για την επίθεση σε αξιωματούχο Υπουργείου (video)
Μετά την σχετική πρόταση και του εισαγγελέα, δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε την Τετάρτη (8/5) σε δύο γνωστούς ρώσους ποδοσφαιριστές ποινές φυλάκισης για τη συμμετοχή τους σε βίαιες επιθέσεις στην πρωτεύουσα το περασμένο έτος.

Μιλάμε για τους Αλεξάντερ Κοκόριν, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και τον Πάβελ Μαμάεφ στον οποίο επιβλήθηκε από το δικαστήριο φυλάκιση 17 μηνών. Οι δυο τους είχαν προφυλακιστεί, ενώ μέτρα είχε πάρει και η ρωσική λίγκα.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ποδοσφαιριστές μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, είχαν επιτεθεί τον Οκτώβριο του 2018 σε ανώτερο αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου εμπορίου σε καφέ στο κέντρο της Μόσχας. Ο άσος της Κράσνονταρ (Μαμάεφ) και ο επιθετικός της Αγίας Πετρούπολης (Κοκόριν) ζήτησαν στη συνέχεια συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να τους επιβάλει ποινές φυλάκισης.

Πριν από δυο ημέρες, ρώσος εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές φυλάκισης, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων της «RIA». Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το δικαστήριο τη φυλάκιση του Κοκόριν για ένα έτος και έξι μήνες και του Μαμάεφ για ένα χρόνο και 5 μήνες. Τελικά, η απόφαση ήταν πιο αυστηρή.

Υπήρχαν, μάλιστα, και ορισμένοι επικριτές του Κρεμλίνου, που υποστηρίζουν ότι η ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη υπόθεση για να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από μεγαλύτερα προβλήματα, ισχυρισμό που η κυβέρνηση έχει απορρίψει.
(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook