Σοκ στην ΑΕΚ, αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Κάνει έφεση η Ένωση, που μιλάει για «εξόντωση», ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες στο ΟΑΚΑ στην απολογία της
Αυτό που φοβόντουσαν έγιναν στην ΑΕΚ… Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό της Super League αποφάσισε την αφαίρεση τριών βαθμών από την «Ένωση», αλλά και την επιβολή τιμωρίας δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1).

Επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 40.000 ευρώ για άναμμα πυρσών, κάτι για το οποίο η ΑΕΚ είναι υπότροπή, αλλά και 50.000 ευρώ για τα επεισόδια στο ημίχρονο. Το ποσό μειώθηκε σε 73.250 ευρώ μετά τον συμψηφισμό.

Θα καταθέσει έφεση η Ένωση, που μιλάει για «εξόντωση». Η ΠΑΕ ΑΕΚ απολογήθηκε την Παρασκευή (12/10) στον αθλητικό δικαστή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και αρνήθηκε ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες στο ΟΑΚΑ. Βλέπετε, η έκθεση της ελληνικής αστυνομίας επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κατηγορητήριο, το οποίο «φωτογράφιζε»… βαριές ποινές.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/18/2035272/9-10-2018 Έκθεση της Αστυνομίας»:

Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ποσού εβδομήντα τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα (73.250,00) ευρώ.

Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

Bάσει της πρωτοβάθμιας ποινής η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΠΑΟΚ 16

2. Ατρόμητος 16

3. Ολυμπιακός 13

4. Άρης 12
5. Παναθηναϊκός 10

6. ΑΕΚ 10

Όπως είπαμε, η ΠΑΕ ΑΕΚ απολογήθηκε νωρίτερα στον αθλητικό δικαστή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η έκθεση της ελληνικής αστυνομίας επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κατηγορητήριο. Το δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας δεν έδωσε προθεσμία για την υποβολή υπομνήματος κι έτσι η απόφαση εκδόθηκε άμεσα.

Η υπερασπιστική γραμμή της πρωταθλήτριας, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλός της, Μηνάς Λυσάνδρου, ισχυρίστηκε ότι τα επεισόδια καταγράφηκαν εκτός του γενικού χώρου του γηπέδου και δεν επηρέασαν τη ροή αγώνα. Αναφορικά με την κατηγορία των βιαιοπραγιών, ο κ. Λυσάνδρου αντέτεινε πως δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν καταγράφηκαν σωματικές φθορές.

«Τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Δεν προκύπτει από τις εκθέσεις ότι τα επεισόδια έγιναν εντός του σημείου προελέγχου. Δεν υπήρξε καμία επίδραση στον αγώνα, δεν σταμάτησε ο αγώνας. Ζητάμε την απαλλαγή μας, τα επεισόδια έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου. Δεν αρνούμαστε τα γεγονότα. Αρνούμαστε ότι έγιναν εντός του σημείου προελέγχου», ανέφερε.

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου αρνήθηκε και τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στην Ένωση για βιαιοπραγίες, σημείο που θα κρίνει αν επιβληθεί αφαίρεση βαθμών. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν βιαιοπραγίες και να μην υπάρχουν φθορές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει καν φθορά. Αρνούμαστε το στοιχείο της βιαιοπραγίας. Υπάρχει σαφής διαφορά στην ρίψη αντικειμένων και στη βιαιοπραγία», είπε.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook