Προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση της Super League – Με 14 ομάδες το νέο πρωτάθλημα
Το νέο πρωτάθλημα της Super League (περίοδος 2019-2020) θα διεξαχθεί τελικά με 14 ομάδες, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τις διοικήσεις της ΕΠΟ, της Super League και της Football League.

Ο κ. Βασιλειάδης παρέμεινε ανένδοτος στα όσα συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αρχή της τρέχουσας περιόδου, μεταξύ των οποίων ήταν και η χρηματοδότηση των ομάδων της Super και της Football League, αρκεί η αναδιάρθρωση να συμβεί από την επόμενη περίοδο.

Οι διοικούντες την ΕΠΟ και τις διοργανώτριες αρχές των εθνικών πρωταθλημάτων, που ήθελαν η αναδιάρθρωση να συμβεί από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα, αποδέχθηκαν τα συμφωνηθέντα κι έτσι η νέα Super League θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και η νέα Super League 2 με -κατά πάσα πιθανότητα- 12 ομάδες.

Αυτό σημαίνει πως από το τρέχον πρωτάθλημα θα υποβιβασθούν απ’ ευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 14, 15 και 16, ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση στην Football league, την ώρα που ο πρωταθλητής της κατηγορίας, ΝΠΣ Βόλος, έχει εξασφαλίσει την άνοδο στη Super League.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook