Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον Μουρίνιο για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Ο πορτογάλος τεχνικός, όπως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ήρθε σε συμβιβασμό με τις ισπανικές αρχές
Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοσέ Μουρίνιο έπεσε στα μαλακά για την υπόθεση της φοροδιαφυγής στην Ισπανία, δηλαδή την περίοδο που εργαζόταν στη Ρεάλ και ο πορτογάλος τεχνικός ήρθε σε συμβιβασμό με τις ισπανικές αρχές. Έτσι, στον πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε δωδεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή, ενώ θα πληρώσει πρόστιμο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για ποινή που σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία δεν εκτελείται αλλά εξαγοράζεται.

Ο 56χρονος προπονητής κατηγοργήθηκε πως είχε αποκρύψει εισοδήματα στη διετία 2011 – 2012, με αποτέλεσμα να διωχθεί από τις ισπανικές αρχές. Η δικαιοσύνη στην Ισπανία δεν συνηθίζει να επιβάλλει ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή σε όσους υποπίπτουν για πρώτη φορά σε παραβάσεις του νόμου που δεν αφορούν κάποιο βίαιο έγκλημα.

Εκείνη την περίοδο (2011 – 2012) ακολούθησαν την ίδια τακτική και άλλοι αστέρες της μπάλας. Πρόκειται για τη γνωστή… φοροδιαφεύγουσα τακτική των διασήμων και τη δημιουργία εταιρειών οι οποίες διαχειρίζονται την εικόνα τους.

Να θυμίσουμε ότι ο «Special One», έχοντας υπογράψει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο ως τηλεσχολιαστής, δίνει το «παρών» σε διάφορες εκδηλώσεις ως γκεστ σταρ και στο πλαίσιο αυτό «έφαγε» απίστευτη τούμπα σε αγώνα χόκεϊ στη Ρωσία.
Φωτογραφία: reuters.com

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook