Περέιρα: Το VAR θα συμβάλει στο να γίνει πιο αξιόπιστη η διαιτησία
Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος οι διαιτητές θα έχουν και τη βοήθεια του VAR και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, καλωσόρισε το συγκεκριμένο σύστημα – όπως και την τεχνολογία γραμμής – που θα κάνει… ντεμπούτο στην Ελλάδα, λέγοντας πως θα συμβάλει στην αξιοπιστία της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου.

Να αναφέρουμε ότι στον τελικό του Κυπέλλου το… VAR θα «παίξει μπάλα» με 16 κάμερες. Ο Μέλο Περέιρα, στη δήλωσή του για το VAR αλλά και το G.L.T. (goal line technology) αναφέρει:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καλωσορίζει την έναρξη της χρήσης των συστημάτων V.A.R. και G.L.T. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, που συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αξιοπιστία της διαιτησίας και των επαγγελματικών διοργανώσεων και την επιβολή της αλήθειας στο αθλητικό αποτέλεσμα.

Εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο υποδομής για την εφαρμογή του συστήματος στους αγώνες υψηλού επιπέδου, εκπληρώνοντας πλήρως τις απαιτήσεις της F.I.F.A. και της I.F.A.B.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συμβολής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση και του έργου των Ελλήνων διαιτητών κι εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας της Ελληνικής διαιτησίας».

Να σημειωθεί ότι παροχοι τεχνολογίας της Ε.Π.Ο. για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος είναι οι εταιρείες inDigital/mediaPro (V.A.R) και Hawk-Eye (G.L.T.), ενώ από πλευράς Ε.Π.Ο. την προετοιμασία, συντονισμό και υλοποίηση του έργου επιμελήθηκαν οι Αλέξανδρος Χολέβας (V.A.R. project manager) και Μιχάλης Κουκουλάκης (V.A.R. referee manager)».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook