Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα συμμετέχουν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Δεν θα συμμετέχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Νοεμβρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, όπως ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση.

Όπως αναφέρουν, θεωρούν αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουν από τις σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στη Euroleague, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο αγωνιστικό καλεντάρι.

Η απόφαση αφορά και τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Ιωάννη Παπαπέτρου, οι οποίοι είχαν κληθεί στην Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ:

«Από την παιδική μας ηλικία, είμαστε πάντοτε παρόντες στο κάλεσμα των Εθνικών μας Ομάδων, παραμένοντας για ολόκληρες εβδομάδες μακριά από τις οικογένειές μας, χωρίς να υπολογίσουμε την κόπωση ή τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Στην πραγματικότητα, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς και έχουμε αγωνιστεί με αυτούς, όποτε και εάν μας ζητήθηκε. Τούτο, είναι γνωστό ότι το πράττουμε με περίσσια αγάπη, σεβασμό και αυταπάρνηση, γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ή λιγοψυχήσαμε.

Ωστόσο, ενόψει των αλλαγών που επήλθαν στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων».