Πέφτουν… οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας για το Euro 2028 και το Mundial 2030

Ένα σημαντικό βήμα για την διεκδίκηση του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030 θα γίνει το Σάββατο (13/4) στη χώρα μας από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα υπογράψει στις 11.00 π.μ. μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του των παραπάνω χωρών της βαλκανικής χερσονήσου για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, που σημειώνει ότι στη συνέχεια (12:00) θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στο κτίριο διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Να θυμίσουμε ότι στις 25/12 πραγματοποιήθηκε στη Σόφια η τετραμερής συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, με σκοπό την προετοιμασία της κοινής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Η πρόταση για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ρουμανία, προέκυψε στις 02/11 στην διάρκεια της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεβ, υποστήριξε, μάλιστα, ότι η χώρα του σκοπεύει να διαθέσει τέσσερα μεγάλα γήπεδα για διεξαγωγή αγώνων αυτής της διοργάνωσης, τονίζοντας, ακόμα, ότι το ΟΑΚΑ θα ήταν το ιδανικό γήπεδο για να φιλοξενήσει την τελετή έναρξης αλλά και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Aναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αύριο Σάββατο (13-4-2019) στις 11.00 π.μ. θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο κτίριο διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Σήμερα το απόγευμα (4.00-7.00) στο Συνεδριακό Κέντρο Γερμανός (κτίριο 8) αίθουσα Β, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: ‘Αθλητισμός και Κοινωνία’ με ομιλητές τους: Γιώργο Βασιλειάδη (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού), Ιούλιο Συναδινό (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Μπάνε Πρέλεβιτς (Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Προπονητής ποδοσφαίρου), Άγγελο Χαριστέα (Διεθνής Ποδοσφαιριστής), Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Ολυμπιονίκης και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής), Ανδρέα Κατσαρό (Δικηγόρος Παραολυμπιονίκης) και Κώστα Αρβανίτη (Δημοσιογράφος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής)».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook