Παράνομη αγορά ήπατος για τον Ερίκ Αμπιντάλ; (εικόνες)

Δημοσιεύματα εμπλέκουν τη Μπαρτσελόνα και τον Σάντρο Ροσέλ – Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου έχει δικαστεί για ξέπλυμα χρήματος
Τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, αποκαλύπτουν εμπλοκή της Μπαρτσελόνα σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Ερίκ Αμπιντάλ. Αυτό τουλάχιστον, αποκαλύπτει ο ευρωπαϊκός Τύπος και αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «France Football» και της ισπανικής «El Confidencial», για το θέμα που συγκλόνισε την παγκόσμια ποδοσφαιρική -και όχι μόνον- κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο 2011, ο πρώην άσος των Καταλανών, που αργότερα αγωνίσθηκε και στον Ολυμπιακό, διεγνώσθη με καρκίνο στο ήπαρ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2012), ανακοινώθηκε πως χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνη την εποχή γνωστοποιήθηκε, πως δότης του μοσχεύματος, ήταν ο εξάδελφος του Αμπιντάλ, Ζεράρ.

Ο Ροσέλ σήμερα βρίσκεται στην φυλακή για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και είναι χαρακτηριστικό, ότι οι δικηγόροι του δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό, ενώ αναρωτιούνται για την χρονική στιγμή που επελέγη από κάποιους να δημοσιοποιηθεί το θέμα. «Μας φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο να μπορείς να αγοράσεις με παράνομο τρόπο ένα ήπαρ και να γίνεται η μεταμόσχευση σε δημόσιο νοσοκομείο», αναφέρεται από την πλευρά του Ροσέλ.

Στις συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη (4/7), εμφανίζεται άγνωστος άνδρας να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Ροσέλ και να ομολογεί στον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, πως το ήπαρ εξασφαλίσθηκε με παράνομο τρόπο. «Είπαμε ψέμματα ότι ήταν του εξαδέλφου του» ακούγεται να λέει ο άγνωστος στον Ροσέλ, που δεν αντιδρά. Ακολούθως, ο άγνωστος, ενημερώνει τον Ροσέλ πως μιλά απ’ ευθείας με τον Αμπιντάλ, τον οποίο βρίζει χυδαία, ενώ και ο Ισπανός παράγοντας ακούγεται να λέει: «Εμείς του χαρίσαμε την ζωή, κι αυτός είναι τόσο αχάριστος».

Σε άλλη συνομιλία του Ροσέλ με έναν Χουάνχο αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο συνομιλητής ενημερώνει τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, πως σε επικοινωνία που είχε με τον Αμπιντάλ, του είπε πως «εάν ζεις τώρα και μιλάς μαζί μου, το οφείλεις στο νέο συκώτι σου», ενώ ο Γάλλος πρώην διεθνής άσος το αρνείται, υποβαθμίζοντας το γεγονός.

****
Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, δικάστηκε για ξέπλυμα χρημάτων που συνδέονται με την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της Βραζιλίας και μια συμφωνία χορηγίας με τη Nike, όπως ανακοίνωσε η ισπανική δικαιοσύνη.
«Οι κατηγορούμενοι ήταν μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, μέσω της οποίας διακινούσαν κεφάλαια στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας, σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της, καθώς και ποσά από τη χορηγία της Nike με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας», όπως έκαναν γνωστό δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.
Η σύζυγος του Ροσέλ, δικηγόρος από την Ανδόρα, και τρία ακόμη άτομα προσήχθησαν επίσης για να δικαστούν για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με την ισπανική δικαιοσύνη, περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από παράνομες προμήθειες που σχετίζονται με την πώληση αυτών των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχουν μπει σε λογαριασμούς του Ροσέλ στην Ισπανία και την Ανδόρα, ο οποίος τελεί υπό κράτηση από το Μάιο του 2017 μαζί με τη σύζυγό του.
Άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ, που συνδέονται με τη σύμβαση χορηγίας της πολυεθνικής Nike, για την οποία είχε προηγουμένως εργαστεί ο Ροσέλ στη Βραζιλία, καταβλήθηκαν επίσης σε λογαριασμό του στην Ανδόρα.
Οι δύο συμβάσεις υπογράφηκαν από την ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF) την εποχή που ήταν επικεφαλής της CBF ο Ρικάρντο Τεϊσέιρα, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του το 2012, κατηγορούμενος για διαφθορά.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook