Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Δεν πρόκειται να παίξουμε στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό – «Νόμιμο και παράνομο δεν θα συνυπάρξουν»
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ… επανήλθε στα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό μπάσκετ και εξέφρασε για ακόμα μία φορά την πρόθεση του να μην αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, εάν, τελικά, δεν υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός.

Εν αναμονή των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ για τον υποβιβασμό των «ερυθρόλευκων» και των προσφυγών (εκδικάστηκαν) που είχαν κάνει οι Πειραιώτες, οι πρωταθλητές Ελλάδος εξέδωσαν νέα ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση των «πράσινων» αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναμένοντας την αυτονόητη απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με τον υποβιβασμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θέλει να ξεκαθαρίσει για μία ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση το εξής:

Στο προσεχές πρωτάθλημα της Basket League, δεν πρόκειται να συμμετέχουν μαζί, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Το νόμιμο και το παράνομο δεν θα συνυπάρξουν.

Οι Νόμοι είναι Νόμοι και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους.

Οι αρχές και η ηθική του Συλλόγου μας είναι αδιαπραγμάτευτες.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε».

Την ίδια θέση είχε εκφράσει και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Μάνος Παπαδόπουλος, στο τελευταίο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, που έγινε χωρίς εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί πρόσκληση στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ (σ.σ. επειδή δεν έχει επικυρωθεί η τελική βαθμολογία).
Να θυμίσουμε ότι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τον υποβιβασμό των «ερυθρόλευκων» για τη μη προσέλευσής τους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στον στον πρώτο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ, για τα playoffs της Α1. Όπως προβλέπουν δηλαδή οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ.

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού έχει, πλέον, επίσημος χαρακτήρα, εν αναμονή πάντως των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ στις δυο προσφυγές (εκδικάστηκαν) της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η μία για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και η άλλη για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook