«Όποια ομάδα δεν “κατέβει” στα πλέι οφ, υποβιβάζεται στην Α2», επισήμανε ο Γαλατσόπουλος

Την προσεχή Τετάρτη (15/5) θα υπάρξει νέα συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων
«Όποια ομάδα δεν “κατέβει” στα πλέι οφ της Α1 ανδρών, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως στην Α2, σύμφωνα με τον κανονισμό», επισήμανε μετά το τέλος του έκτακτου ΔΣ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι την προσεχή Τετάρτη (15/5) θα υπάρξει νέα συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων, προκειμένου να ψηφίσουν επί των προτάσεων, ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γαλατσόπουλου:

«Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση.

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook