ΟΔΚΕ: Θλίψη και ντροπή – Κύριοι του μπάσκετ τι κάνουμε;
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα κατέβει να αγωνιστεί στο ΣΕΦ την Τετάρτη (8/5) την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο να γνωστοποιεί την Τρίτη (7/5) ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» στο ΣΕΦ και η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με αφορμή την αστυνομική προστασία στον συγκεκριμένο ρέφερι.

Το γεγονός πως ο Παναγιώτης Αναστόπουλος τελεί υπό αστυνομική προστασία έχει φέρει… οργή στην Ομοσπονδία των Διαιτητών, η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

Προς κάθε ενδιαφερόμενο..

Αν μη τι άλλο Προκαλεί θλίψη και ντροπή, καταξιωμένος διεθνής διαιτητής να φυλάσσεται στο σπίτι του νυχθημερόν από την αστυνομία. Να έχει επέμβει η αθλητική βία και να διαταράσσεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή ενός διαιτητή που είναι και άνθρωπος. Κανένας δεν σκέφτεται πάνω από όλα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη; Κύριοι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, παράγοντες, ομάδες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι ας αναλογιστούμε τι κάνουμε;

Ας αναλογιστούμε αν μας τιμάνε τα παραπάνω και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτή την συγκεκριμένη στιγμή ας επιδείξουμε την ευθιξία που μας αναλογεί. Σήμερα είναι κάποιος, αύριο άλλος, μεθαύριο εμείς..

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Να αναφέρουμε ότι μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (6/5) φαίνεται πως υπάρχει θέληση να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα και στη συνέχεια όλες οι ομάδες να κάτσουν ξανά στο τραπέζι, ώστε να βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που «καίνε» και ειδικά για τη διαιτησία. Το καταστατικό δεν προβλέπει, άλλωστε, αλλαγές από πλευράς του ΕΣΑΚΕ στην ΚΕΔ, η οποία ανήκει στην ΕΟΚ.

Η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου μπορεί να εκδικαστεί αργότερα και δεν είναι σίγουρο εάν θα την υποστηρίξουν οι «ερυθρόλευκοι» έως το τέλος, εφόσον υπάρξει «παράθυρο» για συνεννόηση με όλες τις ομάδες και ειδικά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook