Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA – Δεν είχε αντίπαλο (video)
Στη θέση του προέδρου της FIFA μέχρι το 2023 επανεξελέγη την Τετάρτη (5/6) ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο.

Ο Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος κατά τις εργασίες του 69ου τακτικού ετήσιου κογκρέσου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA), στο Παρίσι και εκτός των άλλων τόνισε: « Η FIFA διέπεται από ακεραιότητα, εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι υπέρ της ισότητας και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια».

Πριν από την επανεκλογή του, ο πρόεδρος της FIFA υπογράμμισε ότι έχει εξαλείψει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά από την Ομοσπονδία «παρά την απώλεια μελών του συμβουλίου για παραπτώματα».

Ο Ινφαντίνο βρίσκεται στη θέση του προέδρου από το 2016 και στις δηλώσεις του μετά την απόφαση για συνέχιση της θητείας του είπε: «Τα τελευταία τρία χρόνια και τέσσερις μήνες δεν ήταν τέλεια, έκανα κάποια λάθη στην προσπάθεια ν+α βελτιώσω τα πράγματα για ένα καλύτερο μέλλον στη FIFA και πλέον, ουδείς μιλάει για κρίση σε αυτές τις εκλογές. Κανείς δεν μιλάει για σκάνδαλα.

Κανείς δεν μιλάει για διαφθορά. Κανείς δεν μιλάει για restart στην Ομοσπονδία. Η FIFA διέπεται από ακεραιότητα, εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι υπέρ της ισότητας και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια».

Τόνισε, ακόμα, πως η καθιέρωση του VAR ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της θητείας του: «Έγινε απαραίτητο στοιχείο του ποδοσφαίρου μέσα σε έναν χρόνο. Δεν αλλάζει το ίδιο το παιχνίδι, αλλά το βοηθά και το εξυγιαίνει. Δεν είναι τέλειο, αλλά πλησιάζει σε αυτό».

Να θυμίσουμε ότι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Λέναρτ Γιόχανσον, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος της UEFA, από το 1990 έως το 2007.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook