Ο Μπέκαμ… έχασε την άδεια οδήγησης για έξι μήνες – Οδηγούσε και μιλούσε στο κινητό του (video)
Για έξι μήνες θα χάσει την άδεια οδήγησης ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε τον πρώην σπουδαίο άσο, τιμωρώντας τον με τον τρόπο αυτό γιατί μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγούσε.

Ήταν μια… παλιά ιστορία και τώρα έγινε γνωστή η απόφαση μετά την εκδίκασή της. Ο 44χρονος πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είχε παραδεχτεί την παράβασή του τον περασμένο Νοέμβριο, την οποία κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάρτιο.

Να αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο ο «Μπεκς» είχε διωχθεί δικαστικά για άλλη παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για υπερβολική ταχύτητα, καθώς πιάστηκε να τρέχει με πάνω από 90 χλμ. την ώρα σε περιοχή του δυτικού Λονδίνου όπου το ανώτατο όριο ήταν 65 χλμ. την ώρα.

Παραδέχτηκε ξανά την παράβασήτου, αλλά γλίτωσε την καταδίκη χάρη σε ένα γραφειοκρατικό λάθος. Το σχετικό έγγραφο της κλήσης για υπερβολική ταχύτητα είχε φθάσει καθυστερημένα κατά μία ημέρα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο δικηγόρος του, ο Αμερικανός Νικ Φρίμαν ή «Κύριος Παραθυράκι» (Mr. Loophole), όπως είναι το υποκοριστικό του.

Το 1999, ο ίδιος δικηγόρος είχε επίσης βοηθήσει τον Μπέκαμ να αποφύγει μια απαγόρευση οδήγησης για οκτώ μήνες που του είχε επιβληθεί, διαβεβαιώνοντας ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να ξεφύγει από έναν παπαράτσι.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook