Ο Αλ Αραϊμπί θα λάβει την υπηκοότητα Αυστραλίας – Άφησε… τη φυλακή, ξεκίνησε μια νέα ζωή

Ακόμη καλύτερες ημέρες, έρχονται για τον Χακίμ Αλ Αραϊμπι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα για δύο και πλέον μήνες, ως κρατούμενος σε φυλακές της Ταϊλάνδης, χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο. Ο παίκτης από το Μπαχρέιν είναι έτοιμος να λάβει την υπηκοότητα Αυστραλίας, χώρα που νιώθει, πλέον, για πατρίδα του.  

Ο ποδοσφαιριστής από το Μπαχρέιν, Χαμίμ Αλ Αραϊμπί, που κρατήθηκε – ουσιαστικά ως πολιτικός πρόσφυγας – σε φυλακή της Ταϊλάνδης για 70 ημέρες, μετά από ένταλμα που είχε εκδώσει το κράτος του Κόλπου, έφτασε προ ημερών στην… νέα του πατρίδα, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπως έδειξαν οι τηλεοπτικές εικόνες, όπου αγκάλιασε τη γυναίκα του.

Ο 25χρονος Αλ Αραϊμπί, δήλωσε την Πέμπτη (7/3) ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα λάβει την υπηκοότητα Αυστραλίας, καθώς πέρασε με επιτυχία όλους τους απαραίτητους ελέγχους: «Έκανα όλα τα τεστ και τα πέρασα επιτυχώς. Είμαι κατά 90% Αυστραλός. Μένει ακόμη ένα βήμα για να έχω την εθνικότητα».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλ Αραϊμπι, οποίος διέφυγε από το Μπαχρέιν το 2014 και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στην Αυστραλία, απελευθερώθηκε από την φυλακή στις 11 Φεβρουαρίου. Το κρατίδιο του Μπαχρέιν, τον κατηγόρησε για «εγκλήματα» που διαπράχθηκαν κατά τις διαμαρτυρίες του 2011 στην Αραβική Άνοιξη, τις οποίες και αρνήθηκε. Ο Αλ Αραϊμπί συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ το Νοέμβριο, έπειτα από ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν. Η σύλληψή του προκάλεσε ευρεία διεθνή καταδίκη. Το Μπαχρέιν, υπό βαριά διπλωματική πίεση, συμφώνησε να παραιτηθεί από την αξίωσή του να επιστρέψει από την Ταϊλάνδη.

«Η Αυστραλία είναι η χώρα μου, δεν έχω ακόμα την υπηκοότητα, αλλά η χώρα μου είναι η Αυστραλία … Αγαπώ την Αυστραλία, θα πεθάνω στην Αυστραλία», δήλωσε πρόσφατα ο Αλ Αραϊμπί μετά την αποβίβασή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης από πτήση από την Μπανγκόκ. Και όπως φαίνεται, η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα…

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook